szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A különleges dokumentumfilm mögötti csapat a kezdetektől fogva ott volt a helyszínen. A produkciót július 13-án, most pénteken mutatja be a csatorna.

Az izgalmas dokumentumfilmekről ismert Discovery Channel emberei is ott voltak a thai fiúk megmentésekor, és folyamatosan nyomon követték a hosszú napokig tartó mentőakciót, valamint az érintettek tortúráját.

Az Entertainment Weekly ennek apropóján azt írja, a rögzített anyagokból időközben egy egész estés film lett, melyet júlis 13-án, tehát most pénteken tűz műsorára a csatorna. A Operation Thai Cave Rescue címmel készült anyagról úgy tudni, olyan, exkluzív részleteket is tartalmaz, melyekről  a hírekben nemigen esett szó. Emellett a drámának is fontos szerep jut majd benne. Az anyagot másnap, július 14-én a Science Channelen is vetítik.

A filmet a Drug Lords nevű produkció mögött álló ITN Productions cég készítette, Jon Bardin és Andrew O’Connell vezényletével, valamint Ian Russell producer segítségével.

A mentőakció, illetve a barlangban rekedt gyerekek történetére időközben Hollywood is lecsapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!