szerző:
hvg.hu

Több magyar alkotás mellett kijutott a montreali filmfesztiválra a Kill Me Today, Tomorrow I’m Sick című, német-szerb-olasz-magyar koprodukció is, amelynek két operatőre korábban az Ernelláék Farkaséknál Hajdu Szabolcs-filmen edződött, és nem ők az egyetlen magyar stábtagok.

A film Joachim Schroeder és Tobias Streck rendezésében készült, a produkció vezető operatőre Tímár Gergely, a B kamera operatőre pedig Pásztor Péter volt. Mindketten operatőrként dolgoztak Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmjében, amelynek a forgatására annak idején Hajdu a Metropolitan Egyetemen tanuló diákjait kérte fel, szám szerint 13 operatőrt.

A Kill Me Today, Tomorrow I’m Sick fővilágosítója Szalai Márk (az ő nevét is olvashatjuk az Ernelláék stáblistáján az operatőrök között), rajta kívül Fodor Károly, Heller Bertalan, Bánrévi Gábor és Varga Kristóf voltak a világításért felelősek.

A Németországban, Szerbiában, Olaszországban forgatott film csapatában a rendezőasszisztensek is magyarok voltak (Vadász Gábor, Balogh Péter), ahogy a szkirpter (Mester Ákos), a hangmérnök mikrofonsa (Baranyai István), a B kamera élességének beállítója (Oláh Márk) és a központi segédoperatőr (Nagy Krisztián) is. 

A filmet a montreali filmfesztivál „First Fiction Films Competition“ szekciójába válogatták be, ahol együtt versenyzik Schwechtje Mihály Remélem Legközelebb Sikerül Meghalnod című filmjével a legjobb első filmnek járó Arany Zenitért.

Korábban megírtuk, hogy a fesztiválon lesz versenyen kívül a Hámori Gabriella, Lázár Kati és Máté Gábor főszereplésével készült Ál(l)omás című 13 perces alkotás nemzetközi premierje, a vizsgafilmek versenyében mutatkozik be Kovács István Betonzaj című rendezése, és a filmfesztivál játékfilmes versenyében lesz Szász Attila Félvilág című krimijének a világpremierje is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!