szerző:
hvg.hu

A 24.hu nézte meg, mi történt a televízió július végi hatalomátvétele óta.

Jókorát zuhant a Hír Tv nézettsége azt követően, hogy a korábban Simicska Lajos tulajdonában lévő televízió a nyár közepén Nyerges Zsolthoz vándorolt, ahol aztán a Mészáros Lőrinc médiavállalatában komoly szerepet játszó Liszkay Gábor tanácsadó lett.

A 24.hu elemzése szerint a szintén kormányközeli Echo Tv ugyanakkor erősödött egy kicsit, a Hír Tv-vel gyakorlatilag egy kéretlen konkurenciát kapott, a két kormánypárti tévé ezért egymással küzd a nézőkért. A háttérben az ATV örülhet, ugyanis oda vándorolták át a visszafideszesítés előtti csatorna nézői.

Mint írják, a Kálmán Olga műsora helyett indított Magyarország élőben első adását húszezerrel kevesebben (39 ezer 816) nézték az előző napi Egyenesennél (59 ezer 925), majd a számok egyre csak csúsztak lefelé. Az Echo feljött ugyan szeptemberre, de havi közönségaránya már el sem éri a szinte értékelhetetlen egy százalékot havonta. Olyan is előfordult augusztusban, hogy este hét és nyolc között mindössze ötezren nézték a Hír Tv-t.

A Magyarország élőbent nem mindig nézték ilyen kevesen: míg a váltás előtt nyáron átlagosan 55 ezret hozott Kálmán Olga, addig augusztus elsejétől szeptember 7-ig már ez a szám nem több 19 ezernél. Július elejétől szeptember első hetéig hasonló számokat hozott az Echo Tv is. Az ATV júliusban átlagosan 85 ezer nézőt vonzott esténként az Egyenes beszéddel, augusztus elsejétől a múlt hét végéig pedig már több mint 105 ezret, vagyis láthatóan erősödik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Tavaly is nagy volt a forgalom a budapesti fürdőkben

Tavaly is nagy volt a forgalom a budapesti fürdőkben

Ezt a versenyt is a kínaiak nyerték: kihajtottak az első magok a Holdon

Ezt a versenyt is a kínaiak nyerték: kihajtottak az első magok a Holdon

A nap videója: az oldalszél nemcsak a repülőkre, az autókra is veszélyes

A nap videója: az oldalszél nemcsak a repülőkre, az autókra is veszélyes

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Alföldi Róbert: „Hogy ki a királyunk, az tőlünk függ”

Alföldi Róbert: „Hogy ki a királyunk, az tőlünk függ”