szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Helsinki a hatóság ellen tett panaszt, miközben feljelenti a provokátorokat is.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint kötelessége lett volna a rendőrségnek közbelépnie, amikor csütörtök este Budaházy György és társai bementek egy zárt rendezvényre a budapesti Aurórába.

A hvg.hu-nak csütörtökön a szórakozóhely vezetője, Schönberger Ádám elmondta, hogy feljelentik a rendőröket. Most a Magyar Helsinki Bizottság is panaszt tesz rendőri mulasztás miatt, álláspontjuk szerint a rendbontók akár többféle bűncselekményt és szabálysértést is elkövethettek volna. Ezen kívül feljelentik a garázdákat is.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint a „semmittevést” – a rendőrök saját bevallása szerint – felülről rendelték el, mindezt úgy, hogy a parancsot kiadók tán nem is voltak a helyszínen, fogalmuk sem lehetett, hogy pontosan mit művelnek a szélsőjobbos provokátorok.

Csütörtök este váratlanul jelentek meg Budaházyék az Aurórában, ahol a Labrisz Egyesület és a Magyar LMBTQ Szövetség közös programja zajlott. Jelen volt még Budaházy Edda és a volt jobbikos Gaudi-Nagy Tamás is, és még körülbelül 10-15 társuk. A rendőrök közel három órán keresztül nem mentek be a szórakozóhelyre, hiába kérték azt a szervezők. Csak akkor intézkedtek, amikor Gaudi-Nagy kiment, és jelezte, hogy a molinójukat leöntötték joghurttal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél