szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szélsőséges politikus és társasága befészkelte magát a szórakozóhelyre. A rendőrség sokáig kivárt.

Zártkörű rendezvényre ment be a Budaházy György és néhány társa a budapesti Auróra klubba. A szórakozóhelyen éppen a Labrisz Egyesület és a Magyar LMBTQ Szövetség közös programja zajlott, amikor a radikális politikus és testévre, Budaházy Edda, valamint 10-15 fős társasága megzavarta a rendezvényt. Az Auróra Facebook-oldalára feltöltött videó szerint a hívatlan vendégek magnóval érkeztek, bömböltették a zenét és folyamatosan hangoztatták a nézeteiket a jelen lévőknek,

illetve egy döglött patkány hajítottak be a klub mosdójába.

Egy másik videóban, amelyet az Auróra vezetője, Schönberger Ádám juttatott el szerkesztőségünkhöz, az látható, ahogy az eset után a munkatársak a rendőrökkel beszélgetnek, kérdőre vonják őket, hogy miért nem intézkednek.

Elmondásuk szerint a korábban a Hatvannégy Vármegyében politizáló Budaházyék akkor már fél órája randalíroztak úgy az Aurórában, hogy a rendőrség nem intézkedett, és eleve fél órába telt, mire kiértek a helyszínre.

A Mérce élőben közvetítette a balhét. A felvételek látható, hogy Budaházyék még mindig ott vannak, a rendőrök viszont továbbra sem.

Frissítés:

Nem sokkal hat óra után bementek a rendőrök és elkezdték igazoltatni a bentlévőket.

Budaházyék végül bő három óra után távoztak a helyszínről. A politikus azt mondta, elérték a céljukat és kivonulnak.

Auróra vezetője jelezte, feljelentést tesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Új pártot alapított Volner János

Új pártot alapított Volner János

Génszerkesztéssel hoznának létre állati "szuperapákat" kutatók

Génszerkesztéssel hoznának létre állati "szuperapákat" kutatók