szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hatóság csak akkor lépett be a szórakozóhelyre, amikor Budaházyék molinóját leöntötték joghurttal.

Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, Budaházy György és egy körülbelül 10-15 fős társaság bement a budapesti Auróra nevű szórakozóhelyre csütörtökön kora este, ahol éppen egy zártkörű rendezvény zajlott. A Budaházy Eddát és Gaudi-Nagy Tamást is soraiban tudó társaság melegellenes szólamokat hangoztatott és még egy döglött patkányt is bedobott a hely wc-jébe.

A rendőrség végül csak több mint három órával később ment be az Aurórába, de nem azért, hogy távozásra szólítsa fel Budaházyékat, legalábbis ezt mondta a hvg.hu-nak az Auróra vezetője.

Telefonon értük el Schönberger Ádámot, aki megerősítette, hogy ők hívták ki a rendőrséget, a hatóság viszont majdnem három órán át kint várakozott, nem ment be a szórakozóhelyre, annak ellenére, hogy többször is jelezték a szervezők, hogy Budaházyék zártkörű rendezvényen vannak.

A szervezők felszólították a rendzavarókat, hogy távozzanak, még a helyet is bezárták, de Budaházyék nem mozdultak, ellenben folyamatosan "buziztak és bökdösték" a jelenlévőket.

Az Auróra vezetője elmondta, végül csak akkor mentek be a rendőrök, amikor Gaudi-Nagy Tamás, volt jobbikos képviselő kiment bepanaszolni az egyik aurórás szervezőt, amiért az joghurttal leöntötte a „Zero Tolerancia” feliratú molinójukat.

Az Auróra vezetői feljelentést tesznek Budaházyék ellen közösség elleni erőszak miatt.

A rendőröket is feljelentik, intézkedés elmulasztása, indokolatlan és szakszerűtlen kényszerítő intézkedések végrehajtása, tájékoztatási kötelezettség elmulasztása, a közrend fenntartásának, helyreállításának elmulasztása miatt.

Schönberger elmondta, több jogvédő szervezet is jelezte, hogy ellátja a képviseletüket.

Budaházyék is feljelentik azt az illetőt, aki leöntötte a molinójukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jövő év végén kezdik gyártani a magyar koronavírus elleni vakcinát

A jövő év végén kezdik gyártani a magyar koronavírus elleni vakcinát

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába