szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Thália Színház igazgatója szerint politikai alapon belefér, hogy „valaki nevet ad ennek a történetnek”.

Kálomista Gábor nemrég a Hír Tv-ben beszélte át a Gothár-ügyet Bayer Zsolttal, most pedig az ATV videointerjújában tért vissza a témára. A Thália Színház igazgatója azért tartja súlyosnak a színházi zaklatások ügyét, mert ami ebben a zárt közegben történik, az szerinte az egész szakmára kivetül. „Az emberek jelentős része nem azt fogja mondani, hogy a Katona József Színházban történt zaklatás, hanem hogy a színházakban történt zaklatás” – mondta.

A belső vizsgálatokat nem tartja elegendőnek az ügyek elintézésére, a fenntartónak pedig szerinte joga van tudni arról, hogy mi folyik az általa működtetett intézményekben. A Katonát vezető Máté Gábortól pedig elvárta volna, hogy amellett, hogy a megfelelő jogi lépéseket megteszi, a többi színházigazgatót és a Színművészeti Egyetem vezetését is értesítse a történekről.

Kálomista azt mondta, nem az Országgyűlésbe való, hogy esztétikai vagy bármilyen más alapon minősítsenek egy színházat – ezzel Ungár Péter LMP-s képviselőnek a Thália Színházat bíráló szavaira reagált –, politikai alapon viszont szerinte belefér, hogy „valaki nevet ad ennek a történetnek”, azaz a Gothár-ügynek. Szerinte ugyanis az a tény, hogy egy színházban tudottan, bevallottan egy éve történt egy zaklatás, és az elkövető azóta is ugyanott rendez, és tanít az egyetemen, érthetővé teszi a „zaklatószínház” elnevezés használatát.

Kálomista Gábor szerint a hétfői, a kulturális törvénycsomag ellen tartott tüntetés számos résztvevője és szónoka nemrég még Tarlós István támogatója volt, a volt főpolgármestert „simogatta”. Neveket azonban nem mondott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik

Kutatók szerint border collie méretűek voltak a T-rex-bébik

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

500 millió Facebook-felhasználó adatait árulják az interneten, köztük a telefonszámokat is

500 millió Facebook-felhasználó adatait árulják az interneten, köztük a telefonszámokat is