szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kultúra szabadságáról rappel új dalában NoÁr.

A kultúra nemzeti alap címmel érkezett meg NoÁr új dala. A színész-aktivistát a parlamenten néhány nap alatt átnyomott kulturális törvénycsomag tartalma háborította fel, amely alaposan felforgatja a színházak életét, és amely komoly tiltakozást váltott ki.

Mint írta: „Nem fogadjuk el a művészet szabadságának korlátozását. A legfontosabb gesztus most a szolidaritás. Kint kell lennünk a következő klímatüntetésen, alá kell írnunk az emberi jogokért szóló petíciókat, ki kell állunk az egészségügyben dolgozókért, támogatnunk kell a lakhatási válság elleni harcot és még sok ügy van. Válasszunk egyet és legyünk az arcai, támogatói és fogalmazzuk meg nyilvánosan az álláspontunkat. Nehogy véletlenül az a felszínes elképzelés merüljön fel bárkiben, hogy csak a tanult szöveget vagyunk képesek mondani.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentgyörgyi Rita Kult

Molnár Áron: „Egy csapat többek között a noÁr hatására alapított egy iskolát”

Tasnádi István második rendezésében, a Dunán augusztus 29-én vetített Egy másik életben című szatirikus sci-fiben az identitásváltás dilemmáival szembesül. Szabó Győző alternatív alteregójaként a drogok poklában merül el Herendi Gábor nemrég leforgatott, Toxikoma című filmjében. A mi kis falunk sorozatban Matyi, a bamba közmunkás karakterét teszi szerethetővé. Játék és valóság, közügyek és személyes ambíciók feszítő kérdéseiről beszélgettünk Molnár Áronnal, a noÁr projekt színész aktivistájával.

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója

Milliós nézettséget hozott egy túlságosan is ragaszkodó panda videója