szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Roger Scruton konzervatív filozófus 75 éves volt.

Sir Roger Scruton hat hónapig küzdött a rákkal, miután vasárnap “békésen elhunyt” – írják közleményben a filozófus weboldalán.

Scruton több mint 50 könyvet írt esztétikai témákban, morálról és politikáról, emellett kormányzati tanácsadó is volt. Támogatói korunk legnagyobb konzervatív gondolkodójának tartották.

A filozófus a Brit Akadémia és a Királyi Irodalmi Társaság tagja, a Buckingham Egyetem és az Oxfordi Egyetem vendégprofesszora volt. 

Scrutont 2019-ben Áder János kitüntette a Magyar Érdemrend középkeresztjével. A kitüntetést Orbán Viktor adta át Londonban, és azzal indokolta, hogy Scruton “előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtalan bírálatokat megfogalmazóktól”.

Sir Roger Scrutont eközben hazájában számtalan támadás érte tavaly a kínai és muszlim bevándorlókat illető megjegyzései miatt. Emiatt átmenetileg elbocsátották, majd visszavették kormányzati tanácsosnak.

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!