szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jóval később kezdődik, és sokkal rövidebb lesz a velencei seregszemle, mint eredetileg tervezték.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Három hónappal elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitóját a koronavírus terjedése miatt, az eredetileg május 23-ra tervezett megnyitót augusztus 29-én rendezik. A rendezvény időtartamát nem hosszabbítják meg, november 29-én fog zárulni.

Az új időpontot a koronavírus terjedésének feltartóztatására a világszerte a közelmúltban hozott biztonsági intézkedések nyomán állapították meg. Ezek a következő hetekben dominóhatással lesznek az emberek mozgására és munkájára. Mindez kockára teheti a kiállítás megrendezését, hiszen a Velencei Építészeti Biennálén több mint 60 ország építészei és intézményei vesznek részt – olvasható a közleményben.

Az új időpont azt jelenti, hogy az építészei biennálé néhány nappal a 77. velencei filmfesztivál szeptember 2-ra tervezett megnyitója előtt kezdődik.

A 17. Velencei Építészeti Biennálén Magyarországot Kovács Dániel kurátor és csapata Othernity című projektje képviseli, amely tizenkét emblematikus budapesti modern épületet dolgoz fel tizenkét fiatal közép- és kelet-európai építésziroda megközelítésében.

Olaszország a koronavírus-járvány európai gócpontja, a kórokozót szerda estig 3089 ember szervezetében mutatták ki. A fertőzés következtében kialakult betegségbe 107-en haltak bele, 276-an gyógyultak ki belőle. Kórházban 1346 ember volt, közülük 295-en intenzív ellátásra szorultak.

Az olasz kormány szerdán arról döntött, hogy a jövő hét végéig valamennyi oktatási intézményben tanítási szünet lesz, de bezárják a mozikat, színházakat is, a sporteseményeket pedig vagy elhalasztják, vagy nézők nélkül rendezik meg. Giuseppe Conte miniszterelnök esti televíziós beszédében arra kérte a 65 évnél idősebbeket, hogy ne menjenek az utcára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kizárja a kapitalizmus azt, hogy ne ártsunk?

Kizárja a kapitalizmus azt, hogy ne ártsunk?

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma