szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem igazán törődnek az ismét megnyitott Walt Disney Worldben a látogatók a távolságtartás szabályaival. Míg a bejáratnál még illedelmesen másfél-két méterre állnak egymástól, addig odabent már olykor egymás nyakában lógnak.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Miközben Floridában tombol a járvány, megnyitotta a kapuit az Orlando mellett található Walt Disney World. A nyitás meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült, a Twitteren többen is kritizálták a döntést, sokan úgy gondolják, hogy korai, illetve rendkívül kockázatos.

A Deadline cikke szerint a vidámpark négy hónap után nyitotta meg a kapuit, a cég több óvintézkedést is bevezetett, a látogatók számát korlátozzák, felhívják a figyelmet a távolságtartásra, a bejáratnál megmérik a belépők testhőmérsékletét, a maszkviselés pedig kötelező a komplexum területén.

A nyitást kritizálók szerint a bevezetett óvintézkedésekkel kevesen törődnek miután átlépik a vidámpark kapuit. A Twitterre több felvétel is felkerült arról, hogy nem tartják be a látogatók a kötelező távolságtartás szabályait, igaz a felvételek szerint a többség legalább a maszkot viseli.

Floridában már több mint 250 ezer koronavírusos-esetet észleltek, az elmúlt három napban több mint 300-an haltak meg az államban a betegség következtében. Szombaton, amikor újranyitott a Walt Disney World 11 ezer új fertőzöttről számoltak be a hatóságok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sławomir Sierakowski: Európa megmenti populistáit

Sławomir Sierakowski: Európa megmenti populistáit

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére