szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rapper szerint tökéletesen működik a kettős mérce.

az, hogy ilyen mértékben szívatják a könnyűzenei iparágat, megér egy misét
semmi bajom Semmi bajom nem lenne ezzel az egésszel akkor, hogyha mondjuk a német elv szerint azt mondanák a nagyfejek, hogy nem szabad csinálni semmit és akkor valójában tényleg nem szabad csinálni semmit. Azonban ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk: van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem
az újpesti-fradi meccsen 22 ezren voltak, egymás nyakába lihegtek az emberek (...), Magyarországon semmit nem lehet, de ezt igen. Ez nonszensz. Ez gyomorforgató. Az, hogy 22 ezer emebrt beengednek egy stadionba úgy,
rally, majdnem 20 ezer ember volt kint, Pécs, amikor összejöttek
Budapest Parkbeli koncertjük veszélyben van, ami már amúgyis elmaradt
van az egésznek egy keserű íze
most már mindenki csinálhat mindent, egyedül a könnyűzenei iparág az, ami totálisan ki van véreztetve
mintha speciálisan rájuk írták volna ezeket az intézkedéseket,

Élő videóban akadt ki Majka a koronavírussal kapcsolatos, lehetséges szigorítások miatt. Palkovics László nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy várhatóan augusztus 15-e után is marad a tiltás a tömegrendezvényekre, ez pedig azt jelenti, hogy Majkáék augusztus 16-ra, 17-re, illetve szeptember 12-re meghirdetett Park-koncertje is veszélybe kerülhet. Ezeket egyébként május végére tervezték, de a járványhelyzet miatt le kellett fújni őket.

Majka azzal kezdte, hogy úgy érezte, valamit mondania kell ezzel kapcsolatban, mert nem érzi korrektnek. Hozzátette, mindig úgy gondolta, hogy a járvány komoly dolog, elsőként vonult karanténba, és mindig kitartott amellett, hogy be kell tartani az óvintézkedéseket, de

az, hogy ilyen mértékben szívatják a könnyűzenei iparágat, megér egy misét.

"Semmi bajom nem lenne ezzel az egésszel akkor, hogyha mondjuk a német elv szerint azt mondanák a nagyfejek, hogy nem szabad csinálni semmit, és akkor valójában tényleg nem szabad csinálni semmit. Azonban ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk. Van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, és van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem." A rapper szerint nonszensz és gyomorforgató, hogy amíg egy focimeccsre beengednek 22 ezer embert, addig nem biztos, hogy az ő koncertjeiket meg lehet tartani.

Majka szerint "mindenki csinálhat mindent, egyedül a könnyűzenei iparág az, aki most totálisan ki van véreztetve". "Minden zenész kollégámat, és minden olyan könnyűzenében dolgozó embert megkérek, hogy valamilyen úton-módon juttassuk el a kormánynak azt az üzenetet, azoknak, akik döntenek a sorsunkról szerdán, hogy egy picit fontolják meg ezt a dolgot, és hogy inkább próbálják meg ezt az iparágat egy picit valahogy segíteni az elkövetkezendő időszakban, mint megbénítani" – tette hozzá.

Hétfőn Pásztor Anna énekesnő beszélt arról, mennyire igazságtalannak tartja, hogy nem rendezhetnek koncerteket, miközben futballmérkőzések most is vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Most ezzel a telefonnal lehet a legjobb fotókat csinálni

Most ezzel a telefonnal lehet a legjobb fotókat csinálni

Idén sokkal több tűz ütött ki az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly

Idén sokkal több tűz ütött ki az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly