szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szeptemberre halasztott Pécsi Országos Színházi Találkozót sem tudják megtartani a pandémiás helyzet miatt. A szervezők szerint túl kockázatos lenne megtartani, új időpontja még nincs a fesztiválnak.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése úgy döntöttek, hogy a júniusról egyszer már szeptemberre halasztott 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják.

A halasztást azzal indokolták a közleményükben, hogy a koronavírus miatt kialakult pandémiás helyzet nem szűnt meg, ezért a szervezők semmilyen módon nem akarják veszélyeztetni a közönséget, a részt vevő színházak színészeit, illetve műszaki személyzetét.

Azt hozzátették, bár a kormány legutóbbi rendelete nem tiltaná, de a tervezett 10 napos országos rendezvény

több száz határon inneni és túli közreműködője, illetve a publikum folyamatos és koncentrált jelenléte a Pécsi Nemzeti Színház épületében fokozott kockázatot jelentene mindenki részére, még az egészségügyi előírások teljes betartása esetén is.

Új dátumot nem jelöltek meg a szervezők, azt írták, amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbálják még az évadban valamilyen módon megtartani a fesztivált.

Április végén jelentette be a fesztivált szervező cég két ügyvezetője, Márta István és Moravetz Levente, hogy a júniusra tervezett POSZT elmarad a járványhelyzet miatt. Péterffy Attila, Pécs polgármestere június végén arról beszélt, hogy szeptember elején mégis megtartanák a színházi találkozót, bár már akkor jelezte, hogy a pandémiás helyzet felülírhatja a terveiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeolvad a Messenger és az Instagram üzenős része, teljesen újfajta chatelés jön

Összeolvad a Messenger és az Instagram üzenős része, teljesen újfajta chatelés jön

Dízel nélkül, kizárólag 3 hengeres motorokkal itt az új Dacia Logan és Sandero

Dízel nélkül, kizárólag 3 hengeres motorokkal itt az új Dacia Logan és Sandero

Agyevő amőba okozta egy 6 éves texasi kisfiú halálát, katasztrófahelyzetet hirdettek az államban

Agyevő amőba okozta egy 6 éves texasi kisfiú halálát, katasztrófahelyzetet hirdettek az államban