szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptember elején jöhet egy POSZT-pótlék Pécsen, ha a koronavírus járvány is úgy akarja.

Bár az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a koronavírus-járvány miatt elmarad, de szeptember első napjaira szerveznek egy jóval kisebb színházi fesztivált – mondta az ATV-nek Péterffy Attila, Pécs polgármestere. A kisebb POSZT-ra százmillió forintot szánnak a szervezők, ezt a Magyar Teátrumi Társaság és a pécsi önkormányzat adja össze fele-fele arányban.

Idén 13 színház 14 darabja került be az eredeti POSZT versenyprogramjába, jelenleg még tárgyalnak a szervezők a színházakkal, hogy melyek tudnák vállalni a szereplést. Péterffy azt is elmondta, a találkozó szeptember 1-jén kezdődne, ami Pécs város napja is.

A polgármester szerint sok még a bizonytalansági tényező a szervezésben, a járvány egy második hulláma könnyen okozhat még problémákat.

POSZT-pótlékot nemcsak Pécsen terveznek, Gulyás Mártonék június elején jelentették be, hogy szerveznek egy olyan négynapos, tematikus beszélgetés- és vitaest sorozatot, amelyen a magyar színház legégetőbb, legfontosabb kérdéseit beszélhetik át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Elmarad a POSZT

A szervezők nem látnak esélyt arra, hogy június végén megtartsák az eseményt.