szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hallgatóknak nem szólt senki arról, mit mondott a törvényszék az SZFE-sztrájkról, de ők mindenképpen kitartanak.

Közleményben reagáltak az SZFE hallgatói az egyetem vezetésének közleményére, amely szerint a Fővárosi Törvényszék elsőfokon jogellenesnek nyilvánította az intézmény dolgozóinak sztrájkját. A diákok leszögezték: a határozatról a sajtóból értesültek, de ha a hír valóságon alapul, úgy a döntés még nem lehet jogerős, a sztrájkbizottságnak, tudomásunk szerint, öt napja van fellebbezni az ellen.

A hallgatók szerint ők továbbra is kitartanak  SZFE sztrájkoló dolgozóinak követelései mellett, hisznek azok jogszerűségében. Tudomásuk szerint így vélekedik az a három szakszervezeti szövetség is, amely a vasárnap esti (16 órakor a Műegyetemnél kezdődő) tüntetésen kiáll mellettünk.

"Az egyének újbóli felelősségrevonását ismét teljes mértékben elutasítjuk. Bízunk az intézmény sztrájkoló dolgozóinak józan ítélőképességében - úgy véljük, Egyetemünk oktatói és munkatársai képesek önálló döntéseket hozni a saját munkabeszüntetésük kapcsán. Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az illegitim vezetőség nem teljesítette az általa jogszerűnek vélt két sztrájkkövetelést, hanem teljesítésüket ultimátumhoz kötötte, ez a gesztus pedig sérti a sztrájkjogot" - írták a hallgatók.

Mint fogalmaznak:

a munkáltatói jogkörökkel való hatalmi visszaélés lehetőségének fitogtatását, nemzeti ünnepnapon, amikor egy önkényes elnyomó rendszer ellen hősi forradalmat vívott magyarokra emlékezünk, nem csak ironikusnak, de méltatlannak is tartjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene