szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon furcsa az idei dekoráció.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány miatt a templomokban sem a megszokott módon zajlik az élet,

és úgy tűnik, ez az idei betlehemi jeleneteken is meglátszik.

A Velvet szúrta ki, hogy a németországi Renningen egyik templomában, a St. Martinusban idén a koronavírus is helyet kapott a jászolban fekvő kis Jézus mögött, egészen pontosan egy óriási vírust állítottak fel a padsorok előtti részen.

©

A víruson az olvasható: Ne féljetek!, amely Lukács evangéliumából való, az angyal így adja hírül Jézus születését a pásztoroknak. "Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek. Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában."

Ne féljetek!, amely Lukács evangéliumából való: az Úr angyala így adja hírül Jézus születését a pásztoroknak.
Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek. Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában.Ne féljetek!, amely Lukács evangéliumából való: az Úr angyala így adja hírül Jézus születését a pásztoroknak.

A betlehem csak az istentiszteletek alkalmával tekinthető meg, a vírus miatt hozott szabályok értelmében egyszerre csak 50-60 fő részvételével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!