szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járvány miatt továbbra sincs lehetőség arra, hogy megtartsák a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválját.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hivatalos közleményben jelentették be a szervezők, hogy idén sem lesz Glastonbury fesztivál; a világ egyik legnagyobb és legfontosabb zenei-kulturális eseményét a koronavírus-járvány miatt nem lehet megtartani.

A fesztivál tavaly is elmaradt, a szervezők akkor azt ígérték, hogy a megváltott jegyeket 2021-ben felhasználhatják a vásárlók. Most ugyanez a helyzet: a belépők átvihetők a jövő évre, amikor már remélhetőleg semmi nem fogja akadályozni a fesztivál megrendezését.

A Glastonburyt hagyományosan nyáron, június utolsó hetében rendezik, idén június 23-tól 27-ig tartott volna. Az angliai eseményt rendszerint százezrek keresik fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Leváltják a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját

Leváltják a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját