szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kimaradt a Viktor, az Abszurdisztán és a Geciország is.

Már tavaly nyáron kiderült, hogy azok a zenekarok vehetnek részt a Raktárkoncert-sorozatban, akiket a hazai fesztiválszervezők bejuttattak oda: így történt, hogy  bekerülhetett a 100 együttes közé a Hétköznapi Csalódások is, amelynek a tagjai nemrég hosszú Facebook-posztban tették közzé, milyen élményekkel távoztak a felvételről, és mi lett a rögzített anyag utóélete.

“Kicsi vagyok, Székre állok, Onnan egy nagyot kiáltok; Fideszesek, a kurva anyátok!” 2020-ban történt...

Közzétette: HétköznaPI CSAlódások – 2021. január 24., vasárnap

A szövegben azt állítják, még a felvétel kitűzésének dátuma előtt arra kérték őket az alkalmazottak, hogy hagyjanak ki bizonyos számokat, mert „retteg a vezetőség a balhétól”. A zenekar a posztban arról is ír, hogy a frontember SOROS-feliratú pólóban jelent meg a felvételen, a stúdióban pedig megkérték, hogy vegye le magáról a pólót, erre azonban ő nem volt hajlandó. A Hétköznapi Csalódások vitt magával egy színészt is, aki bohócként beöltözve kormányszlogenekkel megtűzdelve konferálta fel a dalokat.

A beszámolóban egyébként a zenekar arról is ír, hogy pár nappal később a színészt megtámadták az utcán – nem szenvedett komolyabb sérüléseket, feljelentést nem tett. A Telex azt írja, Borbíró András színészről van szó, és a cikk szerint a raktárkoncerteken fellépő zenekarokkal a szervezők végig egyeztettek a végleges koncertvideóról, a Hétköznapi Csalódások esetében kivártak az utolsó pillanatig.

A felvételből végül teljesen kimaradt a Bohóc, a Viktor, az Abszurdisztán és a Geciország című szám is. Érdekes, hogy a Raktárkoncert honlapján csupán annyit írnak a felvételről, hogy Hamarosan... de a hivatalos streamingfelületen, a mindigTV GO-n már kint van a felvétel.

A Telex kereste az Antenna Hungáriát, az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), a Magyar Turisztikai Ügynökséget és a Miniszterelnöki Kabinetirodát azzal kapcsolatban, miért maradtak ki bizonyos dalok a végleges videóból, és kellett kivágni a bohócot, de nem kaptak választ.

A zenekar saját költségén újra felvette a koncertet, a bohóccal együtt – ezt hamarosan közzéteszik a saját csatornáikon.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk