szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség érdeklődésünk után kiadott egy közleményt, ami szerint sikkasztás és más bűncselekmények miatt vettek őrizetbe "egy ismert győri férfit".

Őrizetbe vették Fekete Dávid volt megasztáros énekest. Az őrizetbevételről a Reflektoronline számolt be szerdán. A híradásból kiderül, hogy a férfit házkutatás után vették őrizetbe, de az nem, hogy mivel gyanúsítják.

A hvg.hu megkereste az ügyben az illetékes rendőr-főkapitányságot, ami név említése nélkül azt közölte, hogy a letartóztatását indítványozták egy 35 éves győri autókereskedőnek,

aki két évre visszamenően jelentős összegekkel több embert károsíthatott meg.

A rendőrség szerint az ügyben "jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt" zajlik bünteteljárás, amiben "2021. május 4-én őrizetbe vettek egy ismert győri férfit", aki autókereskedéssel foglalkozott,de több tulajdonost is megkárosított azzal, hogy az autók eladása után azok ellenértékét nem fizette ki. A férfit kedden elfogták, otthonát átkutatták, illetve őt magát gyanúsítottként kihallgatták, majd javasolták hogy kezdeményezzék a letartóztatását.

Az énekesről már korábban is rebesgették, hogy többeket megkárosított, a Telex is egy vitatható autókereskedelmi ügyletéről írt.

A lappal márciusban az ügyészség a gyanúsított neve és a cég megnevezése annyit közölt általánosságban, hogy zajlik egy büntetőeljárás, ami egy győri cég autókkal kapcsolatos tevékenységéhez kötődik, és van gyanúsított is, akit vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!