Tetszett a cikk?

A kedd este megjelent kormányhatározat ezt „visszarendezésnek” nevezi.

Igen jelentős összeget, 155 milliárd forintot csoportosítottak át az egyetemek dologi kiadási keretéből a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékába. A kedd esti kormányhatározat ezt „visszarendezésnek” nevezi.

A nemzetpolitikai (Bethlen Gábor Alap) és egyházi támogatások keretét viszont két, illetve egy milliárddal megemelték.

Csaknem 9 milliárd forintot kap hat budapesti kerület útfelújításra, földutak szilárd burkolattal történő ellátására. A határozat úgy fogalmaz, hogy a kormány „a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében megvizsgálta a fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét”, de a támogatottak közé egyetlen ellenzéki vezetésű kerület sem került. A X., XVI., XVII., XXI. és XXII. Kerületben fideszes a polgármester, a XX.-ban pedig az egykori szocialista, de 2019-ben már a Fidesz által támogatott függetlenként megválasztott Szabados Ákos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!