Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bevonultak az ELTE jogi karának épületébe az Egyetem téren a Hallgatói Hálózat (HaHa) Utolsó nyílt nap című tüntetésén részt vevő demonstrálók, köztük egyetemisták, gimnazisták és tanárok. Az elfoglalt épületben a tüntetők hallgatói fórumot tartottak, valamint a felsőoktatás szétrombolása és a drasztikus keretszámcsökkentés ellen tiltakoztak.

Az ELTE lágymányosi kampuszánál gyülekeztek a demonstrálók.
©
©
Performansszal indult a felvonulás: két diák Hoffmann Rózsát és Orbán Viktort alakította, akik azt kiabálták a szavalókórusnak: Menjetek haza! Elég a panaszkodásból!
©
©
©
©
©
A tüntetők az ELTE lágymányosi kampuszától a rakparton a Budapesti Műszaki Egyetemhez vonultak.
©
©
©
©
A Gellért térig körülbelül ezer fősre duzzadt tömeg tovább vonult a Budapesti Corvinus Egyetemhez a Fővám térre.
©
©
A Fővám téren a felszólaló szónokok elmondták, egyre több gimnazista jelentkezik külföldre tanulni, mert nem kérnek a röghöz kötésből, akik pedig Magyarországon maradnak tanulni, azok nem tudják, miből fizessék ki a tanulmányaikat.
©
©
©
A beszédek végeztével a színpadon egy szónok azt mondta, "a tüntetésnek vége, de ez még csak a kezdet". A demonstrálók ezután indultak el az Egyetem térre elfoglalni az ELTE ÁJK épületét.
©
©
©
©
©
A terembe megérkezett Király Miklós, az ELTE ÁJK dékánja is, aki beszédet intézett az összegyűlt tüntetőkhöz, amelyben azt mondta, este fél 7-ig hagyják el az egyetemet, mert 8-kor egy másik rendezvény kezdődne a teremben.
©
©
©
Kézfeltartással jelezték, hogy egyetértenek a Hallgatói Hálózat által követelésként rögzített kilenc ponttal.
©
©
A diákok 8 óra után elhagyták a termet.
©
©

Elindítottuk Nagyítás Facebook-oldalunkat, ahol fotógalériáink mellett a fotós világ érdekességeiből válogatnak képszerkesztőink. Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Itthon

Bevonultak az ELTE jogi karára a tüntetők

Bevonultak az ELTE jogi karának épületébe az Egyetem téren a Hallgatói Hálózat (HaHa) Utolsó nyílt nap című tüntetésén részt vevő demonstrálók, köztük egyetemisták, gimnazisták és tanárok. A tüntetők a felsőoktatás szétrombolása és a drasztikus keretszámcsökkentés ellen tiltakoznak.