Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szinte az összes előadást megszakították az ELTE Bölcsészettudományi Karának Múzeum körúti kampuszán a Hallgatói Hálózat aktivistái és a hozzájuk csatlakozott diákok, akik az egyetem forrásainak csökkentése és a felsőoktatást érintő átalakítások ellen tiltakoznak. Eközben megérkezett a fővárosba a közmunkások érdekében tüntető, vidékről indult éhségmenet is, délután pedig a diákok a Deák téren kezdtek demonstrációba.

©
©
©
©
©
©
©
©
Tüntetés a Deák téren
©
©
©
©
Eközben az éhségmenet Budapestre érkezett.
©
©
Az éhségmenet a Deák téren
©
A Hallgatói Hálózat tüntetése a Deák téren
©
©
A diákok elfoglalták az ELTE BTK épületét.
©
©
©
Eközben az éhségmenet a Kossuth térre érkezett: kormánypárti transzparens az Alkotmány utcával szemben, parlament ablakából nézve.
©
Diákok a Corvinuson
©
©
©
©
Hallgatói fórum
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Körbeturnézták Budapestet a diáktüntetők - Nagyítás-fotógaléria

Egész napos demonstrációt tartanak a hallgatói és diákszervezetek országszerte. A HÖOK-elnök a Parlament előtt várta a kormánydöntést a felsőoktatás átalakításáról, közben sztrájkot hirdettek több egyetemen is. A gimnazisták néma csenddel tiltakoztak, majd az Akadémia elé vonulnak. A nagygyűlés után végigvonultak a belvároson. A menet a Margit hídon megállt, a diákok rózsákat dobtak a Dunába, majd egy részük a Kossuth térre, a másik a Batthyány térre vonult.

hvg.hu Nagyítás

Újra tüntetnek Budapesten a diákok - Nagyítás-fotógaléria

A Humán Platform által szervezett tüntetés után először a Szalay utcából a Kossuth térre, onnan a Margit híd felé vonultak a tüntetők, majd végigmenve a Nagykörúton a Magyar Rádió előtt gyűltek össze, ahol beolvastatták követeléseiket. A tüntetők ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tartottak hallgatói fórumot, ahol a rektorokkal összefogva általános sztrájkot hirdettek szerdára.

hvg.hu Nagyítás

Téli rózsás diákforradalom a városon át - Nagyítás-fotógaléria

Egész napos demonstrációt tartanak a hallgatói és diákszervezetek országszerte. A HÖOK-elnök a Parlament előtt várta a kormánydöntést a felsőoktatás átalakításáról, közben sztrájkot hirdettek több egyetemen is. A gimnazisták néma csenddel tiltakoztak, majd az Akadémia elé mentek. A nagygyűlés után több ezren indult vonulnak végig a belváráson. Menetüket kétoldalról rendőrök kísérik.

hvg.hu Nagyítás

Műegyetemtől a Parlamentig - diákok a kormány ellen- Nagyítás-fotógaléria

Szerda délutánra a Műegyetem elé hirdetett meg demonstrációt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, később csatlakoztak hozzájuk a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai is. Ennek oka a kormány felsőoktatási keretszám-csökkentési tervezete, mely szerint a felvételt nyert fiatalok csupán 10-20 százaléka,közel 10480 hallgató részesülhetne teljeskörű állami támogatásban, a többi jelentkezőnek vállalnia kell a képzési költségek 50 százalékát, ami havonta tízezres összegeket is elérhet. A felvonuló diákok az Erzsébet hídhoz indultak, ahol később hatalmas dugót okoztak, majd az Astoria felé indulva elmentek a Nemzetgazdasági Minisztériumig, onnan pedig a Parlament elé. A Kossuth téren egy néhány száz főböl álló csoport az elzárt területre is eljutott, ahol a rendőrök útjukat állták.

hvg.hu Nagyítás

Ismét tüntettek Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

Hétfő délután 17 órai kezdéssel hirdetett demonstrációt a Humán Platform az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szalay utcai épülete elé. A tüntetéshez csatlakozott többek között a Hallgatói Hálózat (HaHa), a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), az Oktatói Hálózat és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is. Képes összefoglalónk az eseményekről.