Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Bem rakpartot lezárták a gyalogosok elől, de teljes lezárással kell számolni az Árpád fejedelem útján is, ahol a csatornafedők köré homokzsákokat hordtak. A 4-6-os és a 17-es villamos kivételével minden, a hidat érintő BKV-járatot leállítottak vagy eltereltek. A Margit-híd budai hídfőjénél megismétlődtek a korábban a Batthyány tér és a Lánchíd közötti események. A csatornahálózat itt sem bírja a Duna megnövekedett vízszintje hatására megemelkedett talajvízszint okozta nyomást. Vasárnap reggel Nagymarosra ismét betört, a nap folyamán a Dunakanyar és a főváros közötti szakaszon tetőzött a Duna. Szigetmonostoron vízbetörés miatt száz ingatlanból menekítették ki a lakókat, Baján vasárnap 20 órától állítják le a közúti forgalmat a Türr István hídon. Pilismarótra 150 katonát vezényeltek a település üdülőövezetében fennálló veszélyhelyzet miatt. Folyamatosan frissülő Nagyítás-fotógalériánk az eseményekről.

Víz a Batthyány téren
©
Homokzsákokkal készülnek a Batthyány tér környékén
©
Budai rakpart - az A38 hajó és környéke
©
Este nyolc óráig 76 idős embert szállított el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Budapest I., Fő utcai Gondviselés Háza Idősek Otthonából egy másik intézménybe, melyet a BRFK biztosított - közölte a rendőrség. A rendőrség a visszamaradó vagyon- és értéktárgyak megóvását fokozott jelenléttel, folyamatosan ellenőrzi.
©
©
Újra vízen a Szent Flórián tűzoltóhajó
©
Katonák a Margitszigeten
©
©
©
©
Homokzsákok a Margit híd budai hídfőjénél
©
©
Járműoszlop a Bem rakparton
©
©
Önkéntesek a Bem rakparton
©
©
Batthyány tér
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Csütörtöki árvízhelyzet képekben – Nagyítás-fotógaléria

Egész éjszaka folytatták az árvíz elleni védekező munkát és a védvonalak kiépítését a Duna mentén. Budapesten a Római-partot és a Margitszigetet lezárták, Budafok-Tétényből több mint kétszáz embert telepítenek ki. Árvízi helyzetjelentés képekben. Galériánkat folyamatosan frissítjük!

hvg.hu Nagyítás

Így közeledik az árvíz – Nagyítás-fotógaléria

Csehországban a rendkívüli esőzések és a gyorsan emelkedő vízszint miatt tegnap este óta szükségállapot van. Németországban a helyzet különösen a Zwickauer, a Freiberger Mulde és a Weisse Elster folyók közelében, valamint Lipcse környékén kritikus, helyenként megkezdődtek az evakuálások. Ausztriában akadozik a közlekedés, a vonatok el sem indulnak vagy késve érkeznek, az osztrák vasút (ÖBB) tájékoztatása alapján kérik az utasokat, hogy aki teheti, halassza el ausztriai, illetve németországi és svájci utazását. Hazánkba holnap érkezik az áradás, rekordméretű árvízre számítanak.

hvg.hu Nagyítás

Szombati árvízhelyzet képekben - Nagyítás-fotógaléria

Szombat hajnalban 907 centiméteren tetőzött a Dunán Nagybajcsnál. Az elmúlt órákban Budapesten emelkedett a legtöbbet a Duna vízszintje, Komáromnál délután tetőzhet a folyó. Eddig 972 embert kitelepíteni. Győrújfalut elhagyta mindenki. Orbán Viktor szerint most jön a neheze. Galériánkat frissítjük!

hvg.hu Nagyítás

Munka a legkritikusabb árvízi területen – Nagyítás-fotógaléria

Győrújfalunál, az árvíz által legveszélyeztetettebb településnél csütörtök este megsuvadt a gát, pénteken ezért több százan dolgoztak a gátak megerősítéséért. Egyszerre három helikopter hordta a homokzsákokat, és búvárok is dolgoztak a töltések megerősítésénél.

hvg.hu Nagyítás

Pénteki árvízhelyzet képekben - Nagyítás-fotógaléria

Nagybajcsnál már megdőlt az eddig mért legmagasabb vízállás péntek hajnalban, Budapesten 773 centiméteres vízállást mértek, és továbbra is hétfőre várják a Duna tetőzését. Orbán Viktor szerint a legrosszabbra is fel kell készülni. Árvízi helyzetjelentés a pénteki napról képekben. Galériánkat folyamatosan frissítjük!