Tetszett a cikk?

Felfüggesztették az alkotmányt Egyiptomban, és az alkotmánybíróság elnökét nevezték ki ideiglenes államfőnek. Szakértői kormány alakul. Murszi nem mondott le, de a hadsereg már kora este közölte vele: nem tekintik elnöknek. Békés ellenállásra szólított fel az "államcsínnyel" szemben. Az egyiptomi fellebbviteli bíróság közben bejelentette, hogy érvényben tartja az egyiptomi kormányfőre korábban kiszabott börtönbüntetést, és ezzel elmozdítja a posztjáról.

Mohamed Murszi békés ellenállásra szólított fel az "államcsínnyel" szemben. A Facebookon korábban leszögezte, hogy nem mond le. Azt írta, soha nem törődik bele, hogy szégyenletesen lemondjon a hazájáról, a törvényességről és a vallásáról. Gyermekeinknek tudniuk kell, hogy szüleik és nagyszüleik nem fogadták el az igazságtalanságot - tette hozzá.

A legfontosabb egyiptomi napilap, az al-Ahram úgy tudja, hogy a hadsereg este hétkor már közölte Murszival, hogy nem tekinti többé államfőnek. Az egyiptomi fellebbviteli bíróság közben bejelentette, hogy érvényben tartja az egyiptomi kormányfőre korábban kiszabott börtönbüntetést, és ezzel elmozdítja a posztjáról.

Folyamatosan frissülő cikkünkért kattintson ide.

©
©
©