Tetszett a cikk?

Zarándokok tömegei kelnek útnak Észak-Indiában, hogy vízpartok mellett kifejezzék hálájukat a kelő és nyugvó napnak a chhat fesztivál során, hiszen egy-két ima és meggyújtott gyertya a legjobb biztosítéka az egész évben kitartó jó szerencsének és egészségnek – legalábbis a legtöbb hindu hívő szerint.

A chhat fesztivál ideje alatt a hívők böjtölnek, és minden napfelkeltekor és napnyugtakor tejet és vizet ajánlanak fel a napistennek
©
©
©
Az élelmes virágárusok már jó előre felkészültek
©
©
©
©
©
©
©
Hindu hívő hason kúszik a tengerbe
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Mi rejtőzik Irán csadorja mögött? – Nagyítás-fotógaléria

Halál Amerikára! – hirdeti a propaganda-falfestmény Teherán központjában. Az iráni közvélekedés azonban nagyban különbözik a hivatalos állásponttól: a nagy többség békét szeretne, és nyugati árukat. Glódi Balázs képriportja egy ellentmondásos ország mindennapjairól.

hvg.hu Nagyítás

Akikkel a halottak is együtt ünnepelnek - Nagyítás-fotógaléria

Az ősi azték és katolikus hagyományok keverednek november 1-én és 2-án Közép-Amerikában, és ellentétben az európai csendes ünneppel, ott igazi fiesztahangulat kerekedik ilyenkor. Mexikóban ugyanis egészen természetes módon kezelik a halál témáját, viccet csinálnak belőle, csontváz-maszkokba öltöznek. A halál Mexikóban nem hiányt jelent, hanem "másállapotot", amelytől nem félni kell, hanem megbecsülni. A két napot a mexikóiak végigbulizzák, és úgy hiszik, hogy ilyenkor a halottaik is velük ünnepelnek.