Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

''Young Kertesz & Young Hungarians'' - tizenöt kortárs fényképész munkája mellett André Kertész képeiből nyílt kiállítás az athéni Long Room galériában, melyet a szigetbecsi André Kertész Fotómúzeum és Emlékház tulajdonában álló anyag egy részéből, illetve a RANDOM, azaz a kortárs fotóművészeket összefogó szervezet tagjainak képeiből válogattak. A ''szubjektív történelem'' témában kiállított fotográfiák André Kertész mellett Bíró Eszter, Floszmann Attila, Fiala de Gábor, Galyasi Géza Attila, Hermann Gábor, Hirling Bálint, Kaulics Viola, Kolozsi Bea, Mucsy Szilvia, Rapi Mariann, Sprenc Balázs, Sárközi Péter, Szami, Vedres Ági és Zselinsky Miroslav jóvoltából láthatók. Képes összeállításunkban a bemutatott képekből válogattunk.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

RANDOM: fiatal fotóművészek a Mai Manó Házban - Nagyítás-fotógaléria

23 alkotó 144 alkotása látható a Mai Manó Ház RANDOM című kiállításán. Kincses Károly kurátor válogatásában a kortárs magyar fotográfia két jelentős alkotói bázisának, a Magyar Fotóművészek Szövetsége fiatal generációjának és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója alkotóinak legújabb munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Legendás magyar fotósok otthonaikban - Nagyítás-fotógaléria

A magyar fotóművészet legendás tagjait kérte fel Urbán Ádám arra, hogy életművük legkedvesebb felvételével együtt fényképezhesse le őket otthonaikban. A kiállítás a Magyar Fotográfusok Házában, a Mai Manó Házban tekinthető meg.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Prostituáltak az út szélén: A várakozó játszma - Nagyítás-fotógaléria

Unalom és kiszolgáltatottság keveredik egymással Txema Salvans képein. Az út szélén várakoznak prostituáltak leendő kuncsaftjaikra az összeomlott spanyol építőipar díszletei előtt. Nem kevésbé elhagyatottak ők maguk is, mint az utak, amelyek mellett unatkoznak összetákolt székeiken, minden komfort és biztonság nélkül.

hvg.hu Nagyítás

Ellehetetlenítik a józsefvárosi piacot – Nagyítás-fotógaléria

Rendőrök és árusok gyűltek össze a józsefvárosi piacnál, a MÁV részéről pedig közölték: behatolnak. Ez nem sikerült, de a MÁV képviselői bemehettek a piacot üzemeltető cég igazgatósági épületébe tárgyalni. Az álláspontok nem közeledtek, a MÁV képviselői ezért úgy döntöttek: ellehetetlenítik a piac működését, és lekapcsolják az áramot.

Nagyítás

Nagyítás-fotógaléria: Bánkuti András - mustra

A türelmes Bánkutya sokezer fotójából szemezget ez a rendhagyó Nagyitás-mustra, ezzel köszönve meg az együtt töltött éveket a HVG fotórovatának éléről másfél évtized után sajátos belátó önkéntességgel távozó Bánkuti Andrásnak az általa verbuvált csapat.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Búcsú Hemző Károlytól - Nagyítás-fotógaléria

Nyolcvanöt éves korában november 5-én elhunyt Hemző Károly fotográfus, Érdemes és Kiváló művész, Táncsics Mihály- és Balázs Béla-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje. A magyar fotográfia mestereként az elmúlt hat évtized alatt a fotó számos műfajában alkotott maradandó műveket.