Tetszett a cikk?

Élő húsként nyers húsok között sült húsokat eszünk. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Képriport antiböjtölőknek.

Mester utca - Szinte kérdés nélkül megtudjuk, hogy itt forgatták a Valami Amerika I. hentesezős jelenetét Szervét Tiborral, a Besenyő család is rendszeresen forgatott náluk, nem beszélve a thai mosószer reklámról, amiben egy idomított disznót kellett kergetnie az egyik hentesfiúnak. Ő azt állítja, a Lányok a hentesnél című felnőtt filmet is náluk vették fel, de ennek nem találtuk nyomát.
©
Mester utca - A kiszolgálás kedélyes és kedves, a véres hurka viszont elmarad az elvárttól: kissé szárazra sikerült. A kolbász enyhén csípős, (nagy mennyiségben nem is olyan enyhén), kicsit pikáns, a kenyér pedig mennyeien puha.
©
Mester utca - Ide belépni most is komoly időutazás, valódi retroélmény. A falakat most is a Brauch-féle üzlet több mint százéves Zsolnay-csempéi borítják, amelyek a mennyezet alatti sávban körben végig sonkákat, malacfejeket és hízókat ábrázolnak.
©
Klauzál tér - A véres hurkának, bár kicsit tompa volt a fűszerezése, kifejezetten jó volt az állaga, nem esett szét. A kolbászban paprika és só is volt bőven, mégsem voltak túlzóak az ízek - hozták a cég által belengetett házias ízvilágot.
©
Budafoki út - törzshelye a környékbeli egyetemistáknak
©
Budafoki út - 11 után indul a roham
©
Budafoki út - Szerkesztőségünkben is megoszlottak a vélemények kolbászfronton: míg tesztelőnk ezt hozta ki leggyengébbnek, fotóriporterünk a legjobb három közé tette. Ezen már csak az segíthet, ha Ön is elmegy kipróbálni.
©
A Belvárosi disznótoros kicsit kilóg a sorból, mert a klasszikus, puritán hentesek világához képest ez egy úri hely, ahol sokkal bővebb a választék, és sokkal kifinomultabbak a körülmények.
©
Belvárosi Disznótoros - A talponállás itt is adott, ilyenkor tavasszal pedig már kifejezetten kellemesen el lehet falatozni akár kint is. Nem csak a berendezésre figyelnek oda, a pult is roskadozik az ínycsiklandozó ételektől, vizuálisan kifejezetten jó élmény.
©
A Nyugati téri Pinczi hentes létfontosságú intézmény a környékbeli vasutasok és postások körében. Ők azok, akik megkövetelik, hogy véletlenül se hulljon ki a választékból a fejhús, vagy a zsírban tartott sertésmáj, amit kallermájnak is neveznek.
©
Nyugati tér - A szexbolt és török gyrosos közé ékelődő üzlet korrektül hozza a hentesüzletekre jellemző minimált. Semmi nincs túlgondolva, sőt, inkább alul, a pult viszont rendesen meg van rakva koleszterinbombákkal. Valódi vegetáriánus pokol.
©
Szondi és a Rippl-Rónai utca sarka - A kenyér teljesen átlagos volt, a kiszolgálás kedves, a coca-colás asztalok lábáról viszont azért szívesen leszedtük volna az ott éktelenkedő műanyag fóliát
©
Szondi és a Rippl-Rónai utca sarka - Bicska híján örömmel fogadtuk az elénk pakolt fém evőeszközöket, és azzal vágtunk neki az alapmenünek. A kolbász remek volt, a véres hurka fűszerezését szintén eltalálták, ami viszont az állagát illeti, itt is beleestünk a petyhüdtség rút csapdájába.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Titkos lépcsőházak nyomában Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

Budapest tele van szebbnél szebb lépcsőházakkal, kertekkel és udvarokkal, amelyek olykor meglepő történeteket őriznek. Hol volt Törőcsik Mari születésnapja? Kik bújkáltak a Pozsonyi úti tetőtéri garzonokban? Melyik házat becézik dugattyúsnak? Hol szeretnek filmeket és reklámokat forgatni? Körkép.