Oscar-díjas a Mindenki, Alex Webb Budapesten mutatja meg képeit, elkaszálták a szombathelyi színházi pályázatot, Arany Jánosra emlékezünk. Képek az elmúlt hét nap eseményeiből.

Deák Kristóf, a Mindenki című rövidfilm rendezője a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjjal. A gála történetében először díjaztak magyar produkciót a legjobb élőszereplős kisfilm kategóriájában.
©
Az utolsó boríték felnyitása utáni pillanatok egyike az Oscar-gálán. Néhány percig a Kaliforniai álom stábja örülhetett a legjobb filmért járó díjnak, ám nem sokkal később kiderült: Warren Beatty rossz borítékot kapott, végül kiderült, hogy a Holdfény nyerte a fődíjat.
©
Arany János verssoraival díszített sütemények a költő születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskolában.
©
A lettországi Riga Technikai Egyetem Bridge iT nevű csapatának egyik tagja igazítja meg tésztahídjukat a terhelőpadon a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Építőmérnöki Tanszéke által rendezett TörDElő tésztahíd-építő versenyen Debrecenben.
©
Alex Webb, a Magnum képügynökség fotográfusa egy képe előtt (Mexikóiakat vesznek őrizetbe az Egyesült Államok határán, San Ysidro, Kalifornia, USA, 1979.) ''A fény szenvedése'' című kiállítása sajtóbejárásán, a Budapest Fotó Fesztivál sajtótájékoztatóján a Műcsarnokban.
©
Orbán Viktor beszéde közben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján. ''Az etnikai homogenitást meg kell őrizni'' - hangzott el egy mondat a miniszterelnök beszédében. Kovács Zoltán a csütörtöki kormányinfón a papírt felmutatva kijelentette: Orbán Viktor beszédének leirata szerint azt mondta, hogy a ''kulturális homogenitást meg kell őrizni'', tehát nem etnikai homogenitásról beszélt. A kormányfő oldalán valóban szépített formában szerepelt a mondat csütörtök késő délutánig, majd visszajavították arra, ami valóban elhangzott.
©
Eredménytelen lett a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat, miután Jordán Tamást nem támogatta a szombathelyi közgyűlés többsége. A döntéshozatal idején körülbelül ezren tüntettek Jordán Tamás mellett.
©
Egymotoros repülőgép csapódott egy épület tetejébe a Massachusett állambeli Methuenben. A rendőrség szerint a házilag épített gép pilótája életét vesztette a balesetben.
©
Teremszolgák a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület (KNPTT) ülésének kezete előtt a pekingi Nagy Népi Csarnokban. A kínai parlament tanácsadó testületének ülése megelőzi a törvényhozás március 5-én kezdődő éves ülésszakát.
©
Washington, USA: Jajoi Kuszama japán képzőművész Infinity Mirrors (Végtelen tükrök) című kiállításának egyik interaktív installációja a washingtoni Hirshhorn Múzeum és Szoborparkban. A kiállítás május 14-ig látható.
©
Banksy szállodájának egyik szobája Betlehemben. Politikai állásfoglalás, műalkotás és üzleti vállalkozás egyszerre az inkognitóját őrző brit streetart-guru ciszjordániai szállodája. A világ legrosszabb kilátású szobáit kínáló hotel március 11-től fogadja a turistákat.
©
Szarvasok keresztezik az indonéz díszőrség útját a Szaúd-Arábiai király, Salman bin Abdul Aziz érkezése előtt az indonéziai Bogorban.
©
Günther Uecker német szobrász Spirale (Spirál) című, szögekből készített alkotása a Christie's aukciós ház londoni kiállítótermében. A művet március 7-én árverezik el a Christie's háború utáni és kortárs művészeti aukcióján.
©
Férfi a Rimah sivatag dűnéi között az Egyesült Arab Emírségekben.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!