Tetszett a cikk?

A brit Chris Froome sorozatban harmadszor, összességében pedig negyedszer győzött a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

A 31 éves, kenyai születésű Froome 2013, 2015 és 2016 után diadalmaskodott ismét a Touron. Így már csak egy sikerre van attól, hogy utolérje a csúcstartó négyest, vagyis a francia Jacques Anquetilt és Bernard Hinault-t, a belga Eddy Merckxet, valamint a spanyol Miguel Induraint, akik egyformán ötször nyerték meg a francia körversenyt.

A három izgalmas hét idén sem telt bukások nélkül: a világbajnok és szakaszgyőztes Peter Sagan könyökével a kordonnak lökte Mark Cavendisht, akin ketten is átestek; a szlovák kerekest a zsűri előbb harminc másodperces büntetéssel sújtotta, majd később kizárta a versenyből. Bukás miatt a tizenhetedik szakaszon feladta a versenyt Marcel Kittel, kulcscsonttörés miatt búcsúzott az ausztrál Richie Porte.

A 104. alkalommal megrendezett, 3540 kilométer össztávú viadal hegyi bajnoka a hazai közönség előtt versenyző Warren Barguil (Sunweb), a pontverseny győztese pedig csapattársa, az ausztrál Michael Matthews lett. A legjobb fiatal versenyzőnek a kategória tavalyi győztesének, a brit Adam Yatesnek az ikertestvére, Simon (Orica-Scott) bizonyult.

A francia Axel Domont, az AG2R La Mondiale csapat kerekese a Tour előtti napokban június 29-én Düsseldorfban.
©
Christopher Froome brit versenyző (Sky) a Tour első, 14 kilométeres szakaszán Düsseldorfban július 1-jén.
©
Versenyzők a tizedik, 178 kilométeres szakaszon Perigueux és Bergerac között július 11-én.
©
Versenyzők a tizedik, 178 kilométeres szakaszon Perigueux és Bergerac között július 11-én.
©
Szurkolók egy mezekkel díszített ház előtt a tizenegyedik, 203,5 kilométeres szakaszon Eymet és Pau között július 12-én.
©
Versenyzők a tizennegyedik, 180,5 kilométeres szakaszon Blagnac és Rodez között július 15-én.
©
Az ausztrál Richie Porte bukása után a kilencedik szakaszon Nantua és Chambery között július 9-én.
©
A spanyol Mikel Nieve, a lengyel Michal Kwiatkowski és a francia Warren Barguil hajtanak a pettyes trikóért a tizenkettedik szakaszon július 13-án.
©
A spanyol Alberto Contador Pau és Peyragudes városa között július 13-án a tizenkettedik szakaszon.
©
A francia Warren Barguil, a legjobb hegyimenő a piros pettyes trikóban, miután megnyerte a 179,5 kilométeres, a Briancon és Izoard között rendezett tizennyolcadik szakaszt a francia Alpokban július 20-án.
©
Peloton a 212,5 km-es harmadik szakaszon a belga Verviers és a francia Longwy város között július 3-án.
©
A francia Romain Bardet öröme, miután megnyerte a tizenkettedik, 214,5 kilométeres szakaszt Pau és Peyragudes között július 13-án.
©
A Tour állandó vendége a német Didi Senft, vagyis ''Az ördög'' a verseny hetedik szakaszán Troyes és a Nuits-Saint-Georges között július 7-én.
©
A francia Alpokban Briancon és Izoard között július 20-án.
©
Versenyzők érkeznek Roque-Gageac faluba a verseny tizedik szakaszán július 11-én.
©
Áthaladás a párizsi Grand Palais múzeumon a huszonegyedik, Montgeron és Párizs közötti 103 kilométeres befejező szakaszon július 23-án.
©
A győztes Chris Froome, a Sky csapat versenyzője kisfiával Párizsban július 23-án.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!