Tetszett a cikk?

Ünnepi Nagyítás-fotógalériánkat láthatják.

Védőmaszkot viselő bíborosok Giovanni Battista Re, a bíborosi testület vezetőjének miséjén, amelyet az utolsó vacsora emlékezetére mutat be a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2021. április 1-jén, nagycsütörtökön.
©
Hívek az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki misén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban 2021. április 1-jén.
©
Keresztény hívők fakeresztet visznek, amint végigjárják Jézus Krisztus keresztútját a Szent Sír-bazilikához vezető Via Dolorosán, a jeruzsálemi Óvárosban nagypénteken, 2021. április 2-án.
©
Ferenc pápa a földön fekve imádkozik nagypénteki szentmisén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2021. április 2-án.
©
Hívek imádkoznak a leégett Notre-Dame-székesegyházból kimentett stilizált töviskoszorú előtt a nagypénteki misén a párizsi Saint-Germain l'Auxerrois katolikus templomban 2021. április 2-án.
©
Nagypénteki misén vesznek részt a hívők a hannoveri Marktkirche templomban 2021. április 2-án.
©
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő keresztény hívők imádkoznak és gyertyát gyújtanak a jeruzsálemi Szent Sír-templomban nagypénteken, 2021. április 2-án.
©
Ferenc pápa a nagypénteki keresztúti szertartáson a koronavírus-járvány miatt szinte üres vatikánvárosi Szent Péter téren 2021. április 2-án este.
©
Ferenc pápa a nagypénteki keresztúti szertartáson a koronavírus-járvány miatt szinte üres vatikánvárosi Szent Péter téren 2021. április 2-án este.
©
Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi latin pátriárka a nagyszombati Húsvéti Vigília szertartást mutatja be a jeruzsálemi Szent Sír-templomban 2021. április 3-án.
©
Erdő Péter bíboros
©
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ünnepi húsvéti szentmisét mutat be az ünnep vigíliáján a budapesti Szent István-bazilikában 2020. április 3-án. A szertartást, amelyen a koronavírus-járvány miatt hívek nem vehettek részt, élőben közvetítette az Apostol TV, a főegyházmegye és a bazilika Facebook-oldala.
©
Tamás József nyugalmazott segédpüspök (k) vezeti a húsvéti vigíliát a csíkszeredai Szent Kereszt-templomban 2021. április 3-án.
©
©
Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvéti ünnepi istentiszteletet tart a Budapesti Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában Budapesten 2021. április 3-én. A koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül tartott istentisztelet a Duna World tévécsatornán látható április 4-én délelőtt.
©
©
Görögkatolikus pap megszenteli a húsvéti ételeket a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyház előtt lévő közúton 2021. április 4-én. A koronavírus-járvány miatt idén a hívek a kocsijaikban hagyták a megszentelésre szánt ételeket
©
Húsvétvasárnapi ételszentelés Csíkszereda főterén 2021. április 4-én. A hagyomány szerint a katolikus hívők a húsvéti sonkára, kalácsra, tojásra és a borra kérnek áldást
©
©
©
©
Ünnepi húsvéti szentmise Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrálásával az esztergomi bazilikában 2020. április 4-én.
©
Ferenc pápa húsvétvasárnapi szentmisét mutat be a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2021. április 4-én.
©