szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amelyet a karácsonyi vásárokban borsos áron és elég silány minőségben szoktak árulni, így sokan inkább elkészítik maguknak otthon. De hogyan készítsük el a legtökéletesebb forralt bort? Az Otthon, édes blog ennek járt utána.

A legfontosabb alapismeret, hogy a bort a neve ellenére sosem forraljuk fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol. Amikor a lábosban főzve eléri a 78 fokot, le kell venni a tűzről. Ezután a fedőt még körülbelül 5 percig rajta hagyjuk, mert az összetevők ez idő alatt adják ki igazán az ízüket. Hogy milyen fűszerek kellenek a forralt borhoz, az Otthon, édes blogon megtudja.
MTI Gazdaság

Sokkal kevesebb új borra számíthatunk az idén

Az idén legalább 800 ezer hektoliterrel kevesebb must kerülhet a borospincékbe Magyarországon, mint tavaly – közölte Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkára csütörtökön az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának szőlészeti és borászati albizottságával.

Nem kellenek csodaszerek, négy fontos dolgot kell betartani, hogy ne öregedjünk rohamléptékben

Nem kellenek csodaszerek, négy fontos dolgot kell betartani, hogy ne öregedjünk rohamléptékben

Kovács István vezeti a BL-döntőt

Kovács István vezeti a BL-döntőt

Egységfront építésével próbálják megállítani Romániában a magyarellenes Orbán-követő  széljobbos elnökjelöltet

Egységfront építésével próbálják megállítani Romániában a magyarellenes Orbán-követő széljobbos elnökjelöltet

Mire készüljenek a nyári munkát vállaló diákok? – Kasszakulcs

Mire készüljenek a nyári munkát vállaló diákok? – Kasszakulcs