szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amelyet a karácsonyi vásárokban borsos áron és elég silány minőségben szoktak árulni, így sokan inkább elkészítik maguknak otthon. De hogyan készítsük el a legtökéletesebb forralt bort? Az Otthon, édes blog ennek járt utána.

A legfontosabb alapismeret, hogy a bort a neve ellenére sosem forraljuk fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol. Amikor a lábosban főzve eléri a 78 fokot, le kell venni a tűzről. Ezután a fedőt még körülbelül 5 percig rajta hagyjuk, mert az összetevők ez idő alatt adják ki igazán az ízüket. Hogy milyen fűszerek kellenek a forralt borhoz, az Otthon, édes blogon megtudja.
MTI Gazdaság

Sokkal kevesebb új borra számíthatunk az idén

Az idén legalább 800 ezer hektoliterrel kevesebb must kerülhet a borospincékbe Magyarországon, mint tavaly – közölte Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkára csütörtökön az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának szőlészeti és borászati albizottságával.

A Barátok közt sztárjai érkeznek a Nyerő Páros különkiadásába

A Barátok közt sztárjai érkeznek a Nyerő Páros különkiadásába

Kozmikus kalapot fotózott a James Webb, a közepén egy szupermasszív fekete lyukkal

Kozmikus kalapot fotózott a James Webb, a közepén egy szupermasszív fekete lyukkal

A tálibok orosz közvetítéssel barátkoznának az Egyesült Államokkal

A tálibok orosz közvetítéssel barátkoznának az Egyesült Államokkal

Figyelmeztetni fog a silány alkalmazásokra a Play Áruház

Figyelmeztetni fog a silány alkalmazásokra a Play Áruház