szerző:
hvg.hu

Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza. Az év étterme az Alabárdos lett, az év vidéki éttreme az Anyukám mondta, az év borászata a Heimann. Mutatjuk a többi díjazottat is.

Kezdjük a lényegnél! Az anonim szakértők értékelése alapján az alábbi nyerteseket jelentették be csütörtökön:

A 2016-os év étterme: Alabárdos  
Az év borászata : Heimann Családi Birtok
Az év konyhafőnöke: Lőrincz György (Babel)
Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
A vidék étterme:   Anyukám mondta (Encs) Az Alternatív vendéglátás  elismerést a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta.

Az év vidéki étterme az Anyukám mondta
©

A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) minden évben az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adja át az Aranyszalag Minőség tanúsítványt is, amelyet az idén a Beregi szabadtartású csirke (Alemitta) kapott meg.

Az MGE ugyancsak az új Gault&Millau étterem- és borkalauz bemutatóján adta át a nemrég zárult II. Czifray-versenykurzus győzteseinek is a díjakat. A kurzus igen nagy kihívás, egyben bizonyítási lehetőség a versenyzőknek, hiszen a megmérettetés két éven keresztül tart. Ennek során több mint egy tucat feladatot oldanak meg. Az egyes feladatok vagy egy híres ételhez, vagy bizonyos technológiához, illetve  jellegzetes alapanyaghoz kapcsolódnak.

A nyertesek:

1. helyezett: Daniel O’Shea (Alabárdos)
2. helyezett: Horváth Ákos (Lou-Lou )
3. helyezett: Szűcs Zoltán (Salon )

A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

Kitiltották a parlamentből a titokban fotózó Echo Tv-st

Kitiltották a parlamentből a titokban fotózó Echo Tv-st

Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Börtönbe megy a volt chicagói rendőr, aki lelőtte a fekete tinédzsert

Börtönbe megy a volt chicagói rendőr, aki lelőtte a fekete tinédzsert

A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook – és ön?

A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook – és ön?

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták