szerző:
life-style.hu

Bár már másfél éve üzemel, és lassan az aranykorán is túl van, mindenképpen érdemes pár sort szentelni a Montenegrói...

Montenegrói Gurman, Blaha Lujza tér
©

Bár már másfél éve üzemel, és lassan az aranykorán is túl van, mindenképpen érdemes pár sort szentelni a Montenegrói Gurman nevű helynek, melyet anno talán a Time Out Budapest fedezett fel, és szépen-lassan állandó zarándokhelyévé vált az éjjel a buliból hazafelé tartó éhes budapestieknek.

A Montenegrói Gurman legbizarrabb vonása maga a helye: a Blaha Lujza téri 7-es buszmegálló mögötti árkádok alatt kialakított gyorsétterem leginkább egy tucatgiroszos benyomását kelti.

Ami azonban híressé tette a budapesti éjszakázók körében a Gurmant, az a kiváló ár/érték arányban kapható montenegrói burgerek. Vagyhát: pljeskavicák.

Ők maguk így fogalmazzák meg küldetésüket:

A balkánon jól ismert és kedvelt tradicionális grill ételeket a Pljeskavicát, Csevapcsicsát, Ustipákot eredeti recept alapján színtiszta borjú húsból készítjük.  Szakácsaink egyenesen Szerbia és Montenegróból érkeztek ezáltal biztosítva, hogy ételeink az IGAZI balkáni ízvilágot képviseljék és minden tekintetben megfeleljenek az ottani elvárásoknak is.

Szerencsére újabban már a Blahára sem kell ellátogatni ahhoz, hogy az ember élvezhesse az ajvárral, kajmakkal megkent vesalicát vagy grillezett kolbászt. Házhoz is szállítanak. És bár a Monetengrói Gurman a Netpincéren még nincsenek fent, érdemes megcsörgetni őket, ha kiadós ebédre vágyunk munkahelyünkön vagy otthon: 06 1 782-0806, 06 30 300-8651.

Amit első alkalomra érdemes megjegyezni: a töltött pljeskavicában a "töltött" a sajtra vonatkozik. Valamint a nagy és a kis adag közül érdemesebb a kisebbiket választani, mivel az is bőségesen elegendő energiát és élvezetet nyújt. Maga a töltött pljeskavica, a friss saláta és a friss lepény 890 forintból kijön.

Friss lepényt külön is érdemes csomagoltatni, lévén a Montenegrói Gurmannál tényleg friss és ízletes a kenyér. Nem úgy mint egy random budapesti giroszosnál.

A teljes étlap itt található. A Facebookon pedig itt lehet lájkolni a Montenegróit.

A Foursquare-en eddig összesen 577-szer csekkoltak be a felhasználók a Montenegrói Gurmanhoz. A helyen megforduló emberek közül a következő tippeket emelnénk ki:

Csevap és sült paprika kötelező.
A kiszolgalas minosithetetlen, de ne torodj vele, ha jot akarsz enni.
A vegyes hústál fenomenális!
Kevert hústál lepénnyel és ajvárral remek.

Montengrói Gurman
Cím: 1074 Budapest, VII. ker., Rákóczi út 54. Blaha Lujza térnél (az árkádok alatt a 7-es busz megállójánál)
Nyitva tartás: 0-24

Rájár a rúd a szexista sörökre

Rájár a rúd a szexista sörökre

Környezeti tragédia a Kanári-szigeteki tűzvész

Környezeti tragédia a Kanári-szigeteki tűzvész

Új fővárost kap Indonézia

Új fővárost kap Indonézia

Habzó, bűzös trutyi lebegett a Duna felszínén Dunaújváros közelében

Habzó, bűzös trutyi lebegett a Duna felszínén Dunaújváros közelében

Állami kitüntetést kapott a látás-visszaállító terápiát kidolgozó Roska Botond

Állami kitüntetést kapott a látás-visszaállító terápiát kidolgozó Roska Botond

140-nel repesztett egy 8 éves német kisfiú az autópályán

140-nel repesztett egy 8 éves német kisfiú az autópályán