szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MKB Veszprém KC szerb irányítóját és horvát kapusát is megkéselték annak a vasárnap hajnali, veszprémi összetűzésnek a során, amely a csapat beállósának, Marian Cozmának az életébe került. A nyomozóknak hírügynökségi értesülések szerint sikerült azonosítaniuk a halálos késelés elkövetőit.

Túl az életveszélyen

Túl van az életveszélyen, és stabil az állapota Zsarko Sesumnak. Az MKB Veszprém KC 23 éves szerb válogatott irányítóját a veszprémi kórházban műtötték meg - tájékoztatta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója az MTI-t.

"Jó állapotban" van Ivan Pesic, a csapat 20 éves horvát válogatott kapusa is - közölte a főigazgató. Rácz Jenő hangsúlyozta, hogy a műtétről és a sérülésekről nem adhat részletes tájékoztatást.

A veszprémi kézilabdacsapat válogatott játékosának, Iváncsik Gergőnek gyermeke született, ezt ünnepelte meg a gárda szombatról vasárnapra virradóra a Patrióta Bár veszprémi szórakozóhelyen - ismételte meg az MTI-nek Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke azt, amiről már a rendőrségi kihallgatásán is beszámolt.

"A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekről van szó" - mondta Hunyadfalvy Ákos.

A horvát kapust, Ivan Pesicet hátulról vesén szúrták, s a sérült szervet a kórházban egy gyors műtét után már el is kellett távolítani. A társai segítségére siető szerb Zsarko Sesumot úgy fejen rúgták, hogy elveszítette az eszméletét, jelenleg éppen koponyaröntgent végeznek rajta.

Vasárnap kora este a Havaria Press hírügynökság azt jelentette, hogy a nyomozók már azonosították az elkövetőket. A közel 30 fős társaság, mely a szórakozóhelyen rátámadt az egyikük gyermekének születését ünneplő kézilabdásokra, egy Fejér megyei településről érkezett oda. A rendőrség a továbbra is nagy erőkkel folytatott nyomozás érdekeire hivatkozva, az elkövetők elfogásának sikere miatt nem adhat egyelőre tájékoztatást.

Az MKB Veszprém honlapjának adatai szerint a bukaresti születésű Marian Cozma pályáját a román Dinamo Bucuresti csapatában kezdte, a veszprémiekhez 2006-ban került. A román válogatottban 2002-ben debütált Fehéroroszország ellen. Arra a kérdésre, hogy mi a legfőbb célja, a honlapon úgy válaszolt: "a lényeg, hogy egészséges legyek, hosszú éveket szeretnék még játszani." Cozma tegnap még pályára lépett a Balatonfüred elleni megyei rangadón, amit 42-23-ra nyert az MKB Veszprém. A román válogatott négy gólt szerzett - adja hírül a Napló.

Zsarko Sesum 2007-ben lett a veszprémi csapat tagja. A Wikipedia internetes lexikon adatai szerint 2006-ban az innsbrucki Junior Európa-bajnokság legjobb játékosának választották. Ivan Pesic korábban az RK Zamet Rijeka játékosa volt, a veszprémieket 2008 óta erősíti.

Megemlékezés Szegeden

Szegeden, a városi sportcsarnokban délután 4 órakor gyertyás megemlékezést tartanak a vasárnap virradóra meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma emlékére. 

Az MKB Veszprém honlapja fél tíz után nem sokkal már nem volt elérhető az oldalra egyszerre érkező túl sok letöltési kísérlet miatt.

A Magyar Kézilabda Szövetség vezetői - amint azt az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelzik - mély megrendüléssel értesültek a veszprémi tragédiáról.

"Ezúton kérünk minden érintettet, hogy Marian Cozma emlékére a február 8-án, vasárnap megrendezésre kerülő összes kézilabda-mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődjön" - áll a Sinka László főtitkár és Katona Sándor versenyigazgató által szignált felhívásban.

Emlékezők Veszprémben
© Napló
Ez katasztrófa, ez ép ésszel felfoghatatlan - mondta Debreczenyi János, Veszprém polgármestere az MTI-nek a vasárnap hajnalban elkövetett bűncselekmény helyszínén, ahol a bűncselekmény helyszíne körül égő gyertyák körül nagy tömeg gyűlt már össze. "A gyászunkat, a tiszteletünket kell most kifejezni, nem szabadulhatnak el az indulatok, még akkor sem, ha az emberekben jogos felháborodás gerjed" - fogalmazott a polgármester. Azt is hangsúlyozta: az önkormányzat mindhárom sportoló családjának anyagi segítséget nyújt. Marian Cozma, Zsarko Sesum és Ivan Pesics szülei, testvérei, rokonai útban vannak már Veszprém felé.

Mindeközben igyekeznek megnyugtatni a lakosságot, ugyanis rendkívüli a felháborodás, s nagy tömeg gyülekezik a belvárosban. A városházára és a Veszprém Arénára kitűzték a gyászlobogót. A polgármester - szavai szerint - "elkeseredett", mert Veszprém a "béke szigeteként" volt mindig ismert, ebben a városban a közvéleményt megrázó, különösen súlyos bűncselekmény rég nem fordult elő.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések