szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aimé Jacquet, az 1998-ban világbajnok francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Raymond Domenech jelenlegi szakvezetőnek 2008-ban, az Európa-bajnoki bukás után meg kellett volna válnia posztjától.


"Ha valaki ellát egy olyan feladatot, mint ő 2004-től, és amilyet én 1994 és 1998 között, annak négy év elég. Utána ugyanis már nagyon nehéz, túlságosan sok szempontot kell figyelembe venni, ami akadályozza az eredményes munkát - idézte a sikeres ex-kapitányt a France Football című lap pénteken. - Éppen ez az, amit a szövetségnek felrovok: nem értette meg, mi a lényege egy szövetségi kapitány tevékenységének, mert különben saját magával szemben is megvédte volna Domenechet" - folytatta Jacquet, aki szerint a média és a szurkolók által is rendszeresen támadott jelenlegi kapitánynak a tavalyi Európa-bajnokság után át kellett volna adni a helyét.

"Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a mindenkori kapitány munkáját az eredmények minősítik, s ha kijut a csapat egy nagy tornára, folytathatja a munkáját - utalt arra, hogy a franciák pótselejtezőn - még ha szabálytalan góllal is, de - végül biztosították helyüket a jövő évi, dél-afrikai vb-n. - Ugyanakkor ez nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a játékról, illetve adott esetben annak hiányáról is beszéljünk. Egy főnöknek befelé és kifelé, a médiának is magyarázatokkal kell szolgálnia. Szükséges volna, hogy Raymond elmondja, mi történt korábban, és mi történik a 2008-as Eb óta."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Most cselekedjen, ha már rég nem nézett rá Google-fiókjára – különben törlik

Most cselekedjen, ha már rég nem nézett rá Google-fiókjára – különben törlik

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos