szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeretné megdönteni a "ritkán futott" 300 méteres síkfutás világcsúcsát Usain Bolt a március 27-i ostravai atlétikai versenyen.

A 100 és 200 méteren világcsúcstartó, háromszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter több mint 300 ezer dolláros gázsit kap csehországi szerepléséért, amely a Diamond League (Gyémánt Liga)-sorozat állomásain kívüli egyetlen európai fellépése.

A 23 éves sportoló az amerikai Michael Johnson által 2000-ben, a dél-afrikai Pretoriában, magaslaton felállított 30.85 másodperces világrekordján szeretne faragni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Hogyan lehet lehagyni Usain Boltot?

Ha valaki gyorsabb szeretne lenni Usain Boltnál, korunk egyeduralkodó sprinterénél, akkor nem árt a legkomolyabb technikával felszerelkezni. Mérnökök a Guardian internetes oldalán vették sorra a lehetséges megoldásokat.

hvg.hu Sport

Usain Bolt távolugrásban is ki szeretné próbálni magát

Usain Bolt, a rövidtávfutás jelenlegi királya kifejtette, hogy Jesse Owens és Carl Lewis nyomdokába szeretne lépni, akik nemcsak 100 és 200 méteren, hanem távolugrásban is bajnokok voltak, így a sportág legendájává váltak.

hvg.hu/MTI Sport

Videó: Usain Bolt 200-on is világcsúccsal nyert!

Usain Bolt a 100 után 200 méteren is világcsúccsal győzött a berlini atlétikai világbajnokságon, csütörtökön. A jamaicai szupersprinter 19,19 mp-re javította egy éve, Pekingben elért 19,30-as rekordját.

hvg.hu Sport

Usain Bolt: már csak egy ellenfele van, a doppinggyanú

Már amikor Usain Bolt a Peking Nyári Olimpiai játékokon, a százméteres síkfutás döntőjében fantasztikus 9,69 másodperces idővel ért célba, sokan úgy gondolták, a jamaikai ennél is jobbra lesz képes. Nemcsak hogy tényleg az lett, de felmerül a kérdés: hol lesz ennek vége?