szerző:
hvg.hu

Argentína, a kétszeres világbajnok Afrika egyik legjobb csapatával nézett szembe a dél-afrikai világbajnokság B csoportjának második mérkőzésén. Maradona csapata egy góllal nyert Nigéria ellen.

ESTERHÁZY MÁRTON JEGYZETEI

Az első félidőben hamar vezetést szerzett Argentína, Nigérián pedig látszott, hogy tart az ellenfelétől. A második félidő elég szervezetlen, ám a nézők számára élvezetes játékot hozott. Messinek és csapattársainak csakúgy megvoltak a helyzetei, akárcsak az afrikaiaknak. Még az utolsó percekben beállt Diego Milito előtt is adódott lehetőség az argentinoknál. Végül is igazságos eredmény született, de az argentinoknak még sokat kell csapatjátékban javulniuk, ha tényleg a négy közé vagy a döntőbe akarnak jutni. Nehéz szezonon vannak túl, de szerintem Messi is javulni fog, és egyre jobban összeszokik majd a csapat. A szervezetlenségüket az mutatta legjobban, hogy nagyon sok kontrát tudtak vezetni a nigériaiak. Egy jól szervezett együttes ellen ezt nem lehet megtenni. Ugyanakkor az argentinoknak figyelniük kell arra, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Mindenesetre a legnehezebb ellenfelüket legyőzték, így bízhatnak abban, hogy továbbjutnak a csoportból. Később meg már a sorsoláson is múlik majd, hogy mi történik velük.

Az argentin válogatottban szerepelt Verón is a második félidő közepéig, aki Maradonával, a szövetségi kapitánnyal egy fél évet még együtt játszott a Boca Juniors csapatában. (Maradona Verón apjával is focizott, igaz, vele nem egy csapatban, de játszottak egymás ellen meccset.) Az argentinok egyébként éppen Verón szögletéből, majd Heinze fejeséből szerezték első góljukat a vébén, ezzel nyertek a nigériaiak ellen.

A második félidőben többet támadtak a nigériaiak, de nem tudtak egyenlíteni, míg az argentinok sorozatban hagyták ki a helyzeteket.  

XIX. LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG, DÉL-AFRIKA, 2010

B CSOPORT, 1. FORDULÓ:

ARGENTÍNA - NIGÉRIA 1-0 (1-0)

Johannesburg, Ellis Park stadium V.: Wolfgang Stark (német)

ARGENTÍNA: Romero - Demichelis, Heinze, Higuaín, di María, Verón, Tévez, Messi, Mascherano, Samuel, Jonas Gutierrez. Szövetségi kapitány: Diego Maradona

NIGÉRIA: Enyeama - Yobo, Taibo, Etuhu, Obasi, Shittu, Yakubu, Kaita, Haruna, Odiah, Obinna. Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck

Gólszerző: Heinze (6.)

1 2
Sorrend megfordítása

Nyert Argentína

Letelt a hosszabbítás, óriási küzdelemben végül Argentína megőrizte az egygólos előnyt, így legyőzte Nigériát.

Yakubu Aiyegbeni hatalmas helyzete

A nigériai Yakubu Aiyegbeni hatalmas helyzetben lőtt fölé. Az argentinok kapkodva védekeznek. Egy visszajátszásból kiderül, hogy az argentinok korábban akár tizenegyest is kaphattak volna egy támadásuk során, amikor Maxi Rodriguez elesett a büntetőterületen belül. A bíró azonban továbbot intett. Messi ezután újabb helyzetet puskáz el. 

Milito jön Higuain helyére, óriási helyzetek

Az argentinok behozzák a kiváló csatárt, a Bajnokok Ligáját is eldöntő Militót Higuain helyére. Két perc múlva Messi ugrik ki a baloldalon, de megint Enyeamába lövi a labdát. Egy perc múlva Uche teljesen üresen állva hagy ki óriási helyzetet a túloldalon.

Messi lő fölé

Messit lökik fel a nigériai védők a tizenhatosuk előtt, a szabadrúgást a sértett lövi fölé. Taibót közben lesegítik a pályáról.

Taibo hatalmas lövése és sérülése

Taibo lő iszonyatosan erősen az argentinok bal kapufája mellé. A lövés olyan erejű, hogy Taibo maga is megsérül, amikor lábát lendíti. Később letámogatják a pályáról a nigériai játékost.

Négy argentin két védővel szemben

Négy argentin rohant egy kontrából a nigériai kapura, ám a két védő mellett nem tudták tisztára játszani magukat. Végül Messi lőtt a jobb kapufa mellé. A következő percben megint Messi lövését kellett Enyeamának védenie. A harmadik akciót a nigériaiak vezették, de végül ott beadásig sem jutott el a támadás.

Kaita lő nagyot

Erősödnek a nigériai támadások, Kaita lő nagyot, de a labda elkerüli az argentin kaput.

Verón belővi oldalról, Messi alig ér hozzá

Verón ad be, lőtt passzal jobbról, Messi előretör, de csak érinti a labdát, amely jócskán a kapu mellé gurul. Pár perc múlva Samuel fejel fölé, egy szöglet után.

A nigériaiak támadnak a második félidő elején

Támadnak az afrikaiak, de nem túlzottan nagy átütőerővel teszik ezt.

Első félidő: a végén már lassultak a csapatok

Az argentinok nem erőltették az első félidő végén a focit: a nigériaiak néhány kiugrása okozott inkább veszélyt. Az eredmény azonban nem változott: továbbra is Argentína vezet 1:0-ra!
1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Az önkormányzati választás rondíthatott bele Ákosék borozójába

Az önkormányzati választás rondíthatott bele Ákosék borozójába

Két év elteltével már nem is olyan rosszak az elektromos autók

Két év elteltével már nem is olyan rosszak az elektromos autók

Még októberben is a Balaton volt a magyar turisták kedvence

Még októberben is a Balaton volt a magyar turisták kedvence

Újra nyit a mozi a Mammut 2-ben

Újra nyit a mozi a Mammut 2-ben

Találkozott megmentőivel a lány, akit egy trolin ért a hirtelen szívhalál

Találkozott megmentőivel a lány, akit egy trolin ért a hirtelen szívhalál

Úgy pörög az autógyártás, hogy az egész magyar ipart húzza magával

Úgy pörög az autógyártás, hogy az egész magyar ipart húzza magával