szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEMFI) sportért felelős államtitkársága nem tervezi a köz- és magánszféra együttműködését (PPP) a Puskás Ferenc Stadion, valamint a jégkorongosok által használt Kisstadion rekonstrukciójánál.

Az államtitkárság szerdai közleményében jelzi, hogy a Népszabadságnak adott válaszban az idézett "magánbefektetők" alatt nem az ismert és problémás PPP-ként elhíresült konstrukciót értik, hanem a kormányprogramnak megfelelően a közelmúltban elfogadott, közismert nevén a sportbarát adókedvezményekre utaltak.

"A törvénymódosítás alapján - az Európai Bizottság jóváhagyását követően - az úgynevezett látványsportágak (köztük a jégkorong is) jelentős sportszakmai befektetői támogatásra számíthatnának. A törvénymódosítás életbelépésével ugyanis jelentős adókedvezményeket kaphatnának azok, akik a látvány-csapatsportágaknak helyet adó sportlétesítmények fejlesztéséhez támogatást adnak.

Így a jövőben a jégkorong sportág egyik kiemelt fontosságú fejlesztéséhez, a Kisstadion rekonstrukciójához is hozzájárulhatnának a támogatók. Az új törvény által megteremteni szándékozott szakmai befektetői részvétel éppen az átgondolatlan állami támogatást hivatott kiváltani, illetve csökkenteni" - áll többek között a NEFMI sportért felelős államtitkárságának közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre

87 ezer család kaphat támogatást napelemes rendszerekre

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt