szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jótékonysági futást rendeznek a rákkutatást támogatásáért szeptember 10-én a Puskás Ferenc Stadionban Budapesten.

A 2 kilométeres távot futva, sétálva, vagy akár biciklivel is megtehetik az érdeklődők. A 10 fős és az ennél nagyobb csapatok előre is regisztrálhatnak. A szervezők a futás teljes bevételét a magyar rákkutatás javára ajánlják fel - közölte a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány.

©

A Fuss a rákkutatásért jótékonysági akciót egy kanadai fiatalember története indított el: a 18 éves Terry Fox csontrák miatt elvesztette egyik lábát. Azért, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre, elhatározta: műlábbal keresztülfutja Kanadát és közben a rákkutatásra gyűjt adományokat. Terry Foxnak a futás 143. napján meg kellett állnia, a rák átterjedt ugyanis tüdejére, és a fiatalember néhány hónapon belül meghalt. Sportteljesítménye azonban hagyományt teremtett, így a világ számos országában rendeznek figyelemfelhívó rendezvényeket.

Magyarországon az 1990-es évek óta rendezik meg a jótékonysági futást, melynek segítségével a szervezők eddig több mint 150 millió forint értékben adományoztak értékes berendezéseket a magyarországi rákkutatással foglalkozó orvosoknak és rákkutatóknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában