szerző:
MTI

Jótékonysági futást rendeznek a rákkutatást támogatásáért szeptember 10-én a Puskás Ferenc Stadionban Budapesten.

A 2 kilométeres távot futva, sétálva, vagy akár biciklivel is megtehetik az érdeklődők. A 10 fős és az ennél nagyobb csapatok előre is regisztrálhatnak. A szervezők a futás teljes bevételét a magyar rákkutatás javára ajánlják fel - közölte a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány.

©

A Fuss a rákkutatásért jótékonysági akciót egy kanadai fiatalember története indított el: a 18 éves Terry Fox csontrák miatt elvesztette egyik lábát. Azért, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a betegségre, elhatározta: műlábbal keresztülfutja Kanadát és közben a rákkutatásra gyűjt adományokat. Terry Foxnak a futás 143. napján meg kellett állnia, a rák átterjedt ugyanis tüdejére, és a fiatalember néhány hónapon belül meghalt. Sportteljesítménye azonban hagyományt teremtett, így a világ számos országában rendeznek figyelemfelhívó rendezvényeket.

Magyarországon az 1990-es évek óta rendezik meg a jótékonysági futást, melynek segítségével a szervezők eddig több mint 150 millió forint értékben adományoztak értékes berendezéseket a magyarországi rákkutatással foglalkozó orvosoknak és rákkutatóknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elhunyt Princz Gábor

Elhunyt Princz Gábor

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Valamilyen kütyüt venne karácsonyra? Várjon még, a Mozilla megnézte, melyiket nem szabad

Valamilyen kütyüt venne karácsonyra? Várjon még, a Mozilla megnézte, melyiket nem szabad

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

A pocsék idő árt a májunknak

A pocsék idő árt a májunknak

Központosítják a haditechnikai kutatás-fejlesztést

Központosítják a haditechnikai kutatás-fejlesztést