szerző:
Somos Ákos
Tetszett a cikk?

A sportfogadás a szellemi sportok Iron Manje, a kombinatorika nonpluszultrája, a kocka elvetésének sava-borsa. A tippmixelés egy kis ország Rubiconja. Nem is szaporítjuk a szót: minden pénteken a heti szelvényhez adunk olyan útmutatót, mely az útmutatók Mount Everestje. Aki ennek alapján se nyer, próbálja meg legközelebb.

(064) Szolnok – Besiktas (férfi kosárlabda Eurochallenge)

©

A török kosárlabda magyarnál magasabbra törésének nyilvánvalóan történelmi hagyományai vannak, már Szigetváron felfelé törekedtek az akkor még nem táplálék-kiegészítőn élő ottománok, ami a magasba tartó koordinációs mozgásban előrébb segítette őket. Míg mi ezzel szemben a zónavédekezés lerohanásos változatát (Zrínyi), illetve a nyers fizikum – játékvezetők előtt rejtett – cselfogásait alkalmaztuk (Dobó & Co.), így lettünk később kézi- és vízilabdába remekek. Nem beszélve Dugonics Tituszról, aki a magyar toronyugrás első és sajnos utolsó apostola volt rövid pályafutása során. Mire vitte volna Szondi, ha a (Drégely)palánk alatt Báder Mártont alkalmazza!

Odds: H: 3,35 D:14,50 V:1,28

(118) Csurgó – Szeged (férfi kézilabda NB I)

©

Estefelé a község lakossága egy emberként vonul a kultúrház népművelői funkcióját átvevő sportközpontba, hogy lelkes szpartakiád keretében borítsák fel a papírformát és/vagy a játékvezető gépkocsiját. Nem lesz könnyű dolguk, mert a vendégcsapat mellett szól a rutin – cserébe a vendégkapus mellett szól (tíz centiről) a helyi hagyományápolók kórusa, megtámogatva pár ködkürttel. Hej, amikor még Mezei Ricsi küzdött egy emberként a falban! A sportélmény garantált, a somogyi dombok közt április derekán gyakori jelenség a tavaszi cunder.

Odds: H: 2,56 D: 8,70 V: 1,55

(147) Stoke – Arsenal (futball, angol bajnokság)

©

A ködös Albionban Arsene Wenger már a jövő csapatát építi, momentán legóból, bár a kis sárga fejű figurák nem mindig értik elsőre, mi a koncepció. A mester azonban hajthatatlan, egy flandriai idegenvezető eleganciájával legyint csak, amikor az „eredmény” szó bármilyen kontextusban elhangzik a közelében, és arrébb rak két kockát. „Mester, megmutassam a díjamat?” – nyit rá egy pillanatra Van Persie, de a möszijőt ilyenkor nem szabad zavarni, mert ihletett pillanataiban szokta megtalálni a következő szezon taktikájához illő nyakkendőt.

Odds:  H: 3,90 D: 3,30  V: 1,81

(158) Diósgyőr – Debrecen (labdarúgás, magyar bajnokság)

©

A híres alföldi vendégszeretet, mely Petőfi Sándortól Hoffmann Rózsáig oly sok embert megihletett, úgyszólván szubsztanciálisan manifesztálódik ebben a póthúsvéti vidám sokadalomban. Mikor a különvonat begördül Miskolc város repkényes vasútállomására, a vidám házigazdák legényes rigmusokkal fogadják vendégeiket, e versekben a földrajzi és etnikai összefüggések darwini értelmezésének egész tárháza megtalálható, nem beszélve a népies költészet csillogóan eredeti remekeiről Mező Józsi vagy Menyhárt Ernő bizonyos családi kötődéseit illetően. Debrecenben már nyomdakész a Loki aranykorát mesekönyv formájában feldolgozó mű, „A veretlen kiskondás” címmel.

Odds:  H: 3,40, D: 3,20  V: 1,85

(178) Palermo – Catania (futball, olasz bajnokság)

©

Cattani felügyelő memoárjaiban talált feljegyzéseket közölt az egyik olasz bulvárlap, idézzük: „Amikor a palermói partjelzőmaffiát göngyölítettem fel, a legnehezebb feladatom volt kutyának álcázva félbeszakítani a Maffia kezében vergődő bajnoki rangadót. Tudtátok, hogy Palermóban a kapura lövést néha pisztollyal végzik? Nos, hol tartottam... Barátaim, a legnehezebb ebben a nehéz órában az volt, amikor többször meg kellett tisztelnem a déli kanyar felőli kapufát. De megtettem, mert néha az igazság áldozatokat kíván tőlünk. Utána vízágyú, oszlatás, utcai harcok, de akkor én már az őrsön néztem az összefoglalót.”

Odds:  H:2,29 D: 2,64 V: 3,00

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A "csengeri örökösnő" a vádiratban szereplő egyik ügylettel is összefüggésbe hozta Kósa Lajost

A "csengeri örökösnő" a vádiratban szereplő egyik ügylettel is összefüggésbe hozta Kósa Lajost

Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd, de nem akar leszokni

Ganxsta Zolee alkoholproblémákkal küzd, de nem akar leszokni

A közösségi oldalán szereplő kép buktatta le a 26 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét

A közösségi oldalán szereplő kép buktatta le a 26 évvel ezelőtti gyilkosság elkövetőjét