szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

East Rutherfordban, a MetLife stadionban a Denver Broncos hatalmas hibájával kezdődött a 48. Super Bowl, így a Seattle Seahawks 12 másodperc alatt pontokat szerzett. És ez így is ment végig az egész meccs alatt: a Denver folyamatosan rontott, a Seattle-nek pedig minden összejött. Jellemző, hogy a Broncos első (és utolsó) pontjait a harmadik negyed végén szerezte. Pedig úgy érkeztek a döntőre, hogy az övék volt a legjobb támadósor. Igaz, a másik oldalon meg a legjobb védelem állt fell.

A New Yorktól mindössze 16 kilométerre található MetLife stadionban egy perc sem tell el a Seattle Seahaws és a Denver Broncos mérkőzésén, amikor utóbbi támadósora (a legjobb a teljes mezőnyben) hatalmasat hibázott, és ezzel a Super Bowlok történetének leggyorsabb pontjai estek: a Seattle egy úgynevezett safety-vel (a támadók saját célterületüknél vesztették el a labdát) 12 másodperc után máris két pontot szerzett. (Denver - Seattle: 2-0)

A következő támadásnál a Seattle nagyon közel volt ahhoz, hogy bevigye a labdát a Denver célterületére, és úgynevezett touchdownt szerezzen, de végül csak "rúghattak", így field goalt szereztek: 5-0.

(Kollégáink előre lejátszották a mérkőzést videójátékkal: nézze meg, mi lett ott az eredmény)

©

A Denver támadósora (amelyet az a Peyton Manning irányít, akit a liga legértékesebb játékosának választottak) továbbra sem működik. Pillanatok alatt vesztették el a labdát, a Seattle pedig a következőkben ismét roppant közel volt a touchdownhoz. A denveri védők már az elkapójátékos kezéből ütötték ki a labdát a célterületen belül. Így ismét három pontot szerzett a Seahawks: 8-0.

Lejárt az első negyed. az eredmény tehát Seattle Seahawks – Denver Broncos 8-0.

A szünetre megmutatjuk, milyen ételeket esznek ilyenkor az elszánt szurkolók, és mit látnak az amerikaik a tévében.

A szünetnek vége, Seattle támadással kezdődött, és végig is vitték a támadást. Ezzel megszerezték a Super Bowl első touchdownját, azaz bejuttatták a labdát az ellenfél célterületére. Ezzel 14-0, majd jött a rúgás a pluszpontért. 18 játékperc után az eredmény: Seattle Seahawks – Denver Broncos 15-0.

Peyton Manning, az idén tévedni nem tudó denveri irányító másodszor dobta az ellenfélnek a labdát, a Denver pedig ezt ki is használta: ismét touchdown, ismét pluszpont. Három perccel a szünet előtt Seattle Seahawks – Denver Broncos 22-0.

A második negyed vége előtt (tehát a meccs fele) másfél perccel a Denver nagyon közel volt ahhoz, hogy végre pontokat szerezzen, de elhibázták, a támadás joga átkerült a Seattle-höz, a nagyszünetig azonban már nem történt semmi.

A nagyszünetre két sztárfellépőt hívtak meg: Bruno Marst és a Red Hot Chili Pepperst.

A nagyszünet utáni kezdést követőn ismét 12 másodperc kellett a Seattle-nek: visszahordásból szereztek touchdownt. Ezzel az eredmény Seattle Seahawks – Denver Broncos 29-0.

Peyton Manning hiába próbálkozott bármivel, a Denver egymás után követte el a hibákat. A másik oldalon Russel Wilson, a Seahawks irányítója simán végigvezette csapatát, és három perccel a harmadik negyed vége előtt újabb touchdownt értek el. Ezzel Seattle Seahawks – Denver Broncos 36-0.

A harmadik negyed legvégére tört meg a jég. A Denver végigvitte támadását a pályán, és touchdownt szerzett. Ezzel 36-6-lett, majd nem egy pluszpontért mentek, hanem kettőért, azaz nem rúgták rá a labdát az Y alakú kapura, hanem újabb támadást indítottak, és vitték be a labdát a célterületre. Seattle Seahawks – Denver Broncos 36-8.

Ha a negyedik negyed elején egy halvány sóhajnyi időre felvetődött volna a denveriekben, hogy ők csodát tesznek, és visszajönnek 28 pont hátrányból, akkor ezt felejthették is el, hiszen a Seahawks nyomban touchdownig ment. Seattle Seahawks – Denver Broncos 43-8.

Több pont már nem is esett, a meccs simán ment le, a nézők egy része a végére már haza is ment. A végig egyoldalú, az utolsó percekre pedig már kifejezetten unalmassá is váló meccs 43-8-as Seattle Seahawks győzelemmel zárult. Ezzel első ízben nyerték meg a Super Bowlt, és lettek az NFL-bajnokai.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3,5 millió forintért kerül kalapács alá az Apple szivárványos táblája

3,5 millió forintért kerül kalapács alá az Apple szivárványos táblája

Kásler szerint hazugság, hogy leállíttatta a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak lefényképezését

Kásler szerint hazugság, hogy leállíttatta a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak lefényképezését

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek