szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb válogatott labdarúgót raboltak ki a Dél-afrikai Köztársaságban, egy héttel azután, hogy megölték Senzo Meyiwát, a nemzeti csapat kapitányát és kapusát.

Sibusiso Vilakazi szülei házában aludt, amikor több férfi berontott, és a kocsikulcsát követelték tőle. Mivel a szülők nem árulták el, hogy fiuk a vendégházban alszik, a rablók végül ékszerekkel, egy tévével, hifi-toronnyal és a játékos néhány ruhájával távoztak.

"Túszként tartották fogva a szüleimet és az öcsémet, nem tudom, mi történt volna, ha felébredek közben" – mondta a 24 éves futballista, aki a válogatottnál Meyiwa szobatársa volt.

Senzo Meyiwát barátnőjének otthonában ölték meg október 26-án a Johannesburgtól 40 kilométerre lévő Vosloorus településen. Két férfi tört be a házba, harmadik társuk kint várakozott. A futballista mobiltelefonját követelték, majd rálőttek, és mindhárman elmenekültek. Meyiwát kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

Hogy növekedhetett a gazdaság évekig, ha közben egyre korruptabb lett az ország?

Hogy növekedhetett a gazdaság évekig, ha közben egyre korruptabb lett az ország?

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!