szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Liverpool labdarúgócsapatával szponzori szerződésben álló Dunkin’ Donuts rengeteg szurkoló lelkébe gázolt bele, amikor a Hillsborough-tragédiára emlékeztető lángokat turmixokkal váltották fel.

A Dunkin’ Donuts, valamint a Liverpool nem is olyan régen, 2014. júniusában kötött egymással szponzori szerződést. A fánkjairól ismert üzletlánc most ezt próbálta meg kihasználni, és szerdán Twitteren tette közzé a focicsapat áttervezett címerét, és követőit is arra biztatta, hogy találjanak ki maguknak személyre szabott változatokat.

©

Az ötlet minden bizonnyal jónak tűnt a vezetőségi megbeszélésen, ám a szurkolók finoman szólva sem fogadták kitörő örömmel kedvenc együttesük címerének áttervezését. Elsősorban az verte ki a biztosítékot a drukkerek körében, hogy a Hillsborough-tragédia áldozataira emlékező lángokat (1989. április 15-én 96 Liverpool-drukker halt meg a szörnyű stadionkatasztrófában – a szerk.) a Dunkin’ Donuts nemes egyszerűséggel turmixokra cserélte.

A közfelháborodás olyan méreteket öltött, hogy a fánkos cég előbb törölte a képet Twitterről, majd bocsánatot is kért mindenkitől: „A Liverpool FC büszke partnereként nem állt szándékunkban senkit sem megsérteni, különösképpen a csapat szurkolóit nem. A tweetet eltávolítottuk, a kampányt pedig azonnal befejeztük” – állt a Dunkin’ Donuts közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban