szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége azonnali hatállyal felfüggesztette a pozitív drogtesztet produkáló Csipes Tamara és Dombvári Bence anyagi támogatását.

A szervezet keddi ülésén Borkai Zsolt elnök felvetésére tárgyalták a két sportoló ügyét, és hoztak határozatot.

"A Magyar Olimpiai Bizottság határozottan elutasítja és elítéli a társadalomra bizonyítottan rendkívül veszélyes kábítószer és tiltott teljesítményfokozó szerek, módszerek előállítását, terjesztését és használatát" – olvasható a mob.hu-n közölt állásfoglalásban, amelyben közlik, hogy a zéró tolerancia elvének megfelelően az érintettek anyagi támogatását azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztik.

2010 óta minden, világversenyre utazó csapat összes sportolóját drogteszttel is ellenőrizteti a MOB, a jelen helyzetben szorosan együttműködik az érintett sportág szakszövetségével és minden további esetleges intézkedésével megvárja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi bizottságának döntését – tették hozzá.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hétfői közleményében jelezték, hogy fegyelmi eljárást indítanak a két versenyzővel szemben, miután a szövetséget a Magyar Antidopping Csoport hivatalosan tájékoztatta arról, hogy a két sportoló szervezetében kokain nyomaira bukkantak. A versenyzők válogatott kerettagságát megszüntették, a kerettagsággal együtt járó juttatásokat is megvonták az érintett sportolóktól, valamint nem jelölték őket a júniusi bakui Európa Játékokra.  

A Blikk szombaton írt arról, hogy a két versenyzőtől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborban vettek vizeletmintát, és a doppingtesztjük negatív, a drogtesztjük azonban pozitív lett.

Az ötszörös világbajnok, 25 éves Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt, a 22 éves Dombvári Bence pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kit visel meg jobban a járvány: a szegényeket vagy a gazdagokat?

Kit visel meg jobban a járvány: a szegényeket vagy a gazdagokat?

Jövőre is támogathatnák pénz nélkül maradt pártjukat a parlamenti frakciók

Jövőre is támogathatnák pénz nélkül maradt pártjukat a parlamenti frakciók

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke

Fegyverért cserébe iPadek: súlyos vesztegetési ügybe keveredett az Apple biztonsági főnöke