szerző:
hvg.hu

Az Arsenaltól nehéz szívvel elváló Thierry Henry 2012-ben néhány hétre ismét visszatért egykori klubjához, és azonnal felejthetetlenné tette a mérkőzést.

Valószínűleg kevés olyan aktív futballista létezik a világon, aki úgy léphetett pályára (egykori) klubja stadionjában, hogy az aréna előtt már ott áll a felavatott szobra. A világ- és Európa-bajnok Thierry Henrynak azonban megadatott ez a lehetőség, az Arsenal Leeds United elleni 2012-es mérkőzése azonban mégsem ettől maradt emlékezetes egy életre.

Henry még 2007-ben szerződött az Arsenaltól a Barcelonába, ahonnan végül az amerikai bajnokságba, a New York Red Bulls csapatához ment el "levezetni". A francia játékos onnan tért (ha csak néhány hétre kölcsönbe is) vissza az Arsenalhoz, amikor 2012. január 9-én a Leeds United elleni FA-kupa mérkőzés 68. percében becserélte őt Arsène Wenger.

A szurkolók hangján már akkor hallani lehetett, úgy fogadták őt, mintha soha el sem hagyta volna az Arsenalt, Henry pedig becserélése után 10 perccel gondoskodott róla, hogy emlékezetes maradjon a mérkőzés.

A bedobás után Alex Songhoz került a labda, aki bepasszolta azt a védők mögé, Henry pedig ugyanazzal a mozdulattal mozdult el, majd lőtte ki a jobb alsó sarkot, ahogy azt tőle a szurkolók is megszokhatták.

A stadion több tízezer szurkolója egy emberként ugrott fel a gól után, Henryra pedig minden érzelem rá volt írva.

A mérkőzés után a szurkolók őt választották a meccs emberének – amit valószínűleg akkor is megtettek volna, ha egy pillanatra sem lép pályára, a szavazást ugyanis végig ő vezette.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!