szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Változás változás hátán a sorozatban.

Ahogy korábban megírtuk, a versenysorozat tulajdonosa úgy döntött, szakít az évtizedekre visszanyúló hagyományokkal, és nem alkalmaz többé grid girlöket, azaz eltűnnek a versenyekről a rajtrácson a pilóták rajtszámait vagy föléjük esernyőt tartó, időnként nekik sorfalat álló nők. A lépést azzal indokolták, hogy e hagyomány nem illik össze a márka értékeivel, és ellentétben áll a modern társadalmi normákkal.

Most kiderült, mit terveznek ehelyett. A Liberty Media közölte: gyerekekkel helyettesítik a „rajtrácslányokat”.

A bejelentés szerint megállapodtak a Nemzetközi Automobil Szövetséggel egy gyerekprogram beindításáról. Ezzel a verseny előtti pillanatokat akarják az eddigieknél is érdekesebbé tenni a rajongók, különösen a fiatalabb korosztályok körében. A gyerekprogramba a sportág iránt elkötelezett fiatalok, autós-motoros klubok sikeres versenyzői, illetve korosztályos sorozatok résztvevői kerülhetnek be.

Az egész valahogy úgy működhet majd, mint a labdarúgásban: sok mérkőzés előtt gyerekekkel vonulnak be a focisták a gyepre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Sport

Itt az újabb változás az F1-ben

A sorozat tulajdonosa előbb a gridgirl-korszakot zárta le, most pedig egy újabb sok évtizedes hagyománnyal szakít: a legtöbb futam a megszokotthoz képest később kezdődik majd.

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Ennél szokatlanabb előzést biztosan nehéz lenne találni - videó

Gulyás: Csak az a háziorvos kapja meg a teljes béremelést, aki szoros praxisközösséget vállal

Gulyás: Csak az a háziorvos kapja meg a teljes béremelést, aki szoros praxisközösséget vállal