szerző:
hvg.hu

Milliós béreket kapnak a magyar játékosok.

Interjút adott a DVTK szurkolói körének Leisztinger Tamás vállalkozó, a diósgyőri futballklub tulajdonosa. A beszélgetés leirata az Amíg élek én drukkeroldalon jelent meg.

Leisztinger beszélt a klubvezetés körüli nehézségekről és arról, hogy nagyon nehezen talál megfelelő kapitányt a csapatnak. Bódog Tamásról azt mondja, már előbb el kellett volna küldenie, többek között azért, mert a sajtón keresztül üzengetve kommunikált vele. Ebben a döntésben egyébként kikérte a játékosok véleményét is. Szólt arról is, hogy a bírók sem elfogulatlanok, és tudható, hogy melyik csapatnak "fúj a hátszél", de ebben úgysem várható változás.

A legérdekesebb a futballt átszövő korrupció témája. A klubtulajdonos elmondta, már akkor tudja, miről van szó, amikor valaki bekopogtat, hogy igazoljanak le egy külföldi játékost. Ekkor az történik, hogy a papíron például tízezer eurós költségből körülbelül kétezer marad a focistánál, nyolcat pedig visszaad az edzőnek, menedzsernek és a sportigazgatónak. "Ez van", felelte arra a kérdésre, hogy nem zavarja-e, hogy hülyének nézik.

A futballisták egyébként elég jól keresnek Magyarországon, átlagban nettó milliós béreket kapnak kézhez.

A teljes interjú itt olvasható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!