szerző:
hvg.hu

Lopetegui aláírt a Real Madridhoz, amit be is jelentettek a világbajnokság előtt, erre pedig Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség úgy felhúzta magát, hogy kivágta az edzőt.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Megírtuk kedden, hogy Julen Lopetegui lesz a Real Madrid edzője. A tréner három évre ír alá a Real Madridhoz, de a csapathoz csak a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság után csatlakozik, addig a spanyol válogatottra koncentrál. A spanyol futballszövetség elnökének, Luis Rubialesnek annyira nem tetszett, hogy mindez a vb előtt történik meg, mármint a bejelentés, hogy azt mondta, Lopetegui elárulta őket. Szerdán sajtótájékoztatót hívtak össze, várták Lopeteguit is, de csak Rubiales ment el.

Itt jelentette be a szövetségi elnök, hogy már nem Lopetegui a szövetségi kapitány. A fő problémája a szövetségi elnöknek az, hogy nem tudta elfogadni a döntést, hogy mindössze öt perccel a hivatalos bejelentés előtt tudta meg, hogy Lopetegui megy a Realhoz a vb után. Ráadásul a szövetség engedélye nélkül tette meg mindezt. A játékosok a hírek szerint marasztalták volna az edzőt, de a szövetségi elnök azt mondta, a szabályokat mindenkinek be kell tartania, ezért távolították el őt. Rubiales elmondta azt is, Lopetegui szeretett volna elköszönni a válogatott játékosaitól, de ez nem történhetett meg.

Az első hírek szerint a beugró edző a világbajnokságra a Real Betis edzője, Quiqie Seitén lehet. De a döntés vége az lett, hogy a Real Madrid egykori legendája, Fernando Hierro lett az új szövetségi kapitány.

A spanyolok a vb második napján, pénteken lépnek először gyepre, az Eb-címvédő Portugália és Cristiano Ronaldo ellen kezdenek, aki egyelőre a Real Madrid játékosa, de belebegtette, távozna.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária

A Lukoilról talán hallott, de melyik a többi orosz topvállalat?

A Lukoilról talán hallott, de melyik a többi orosz topvállalat?

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese

Csak leshetnek az androidosok a legújabb iPhone-os hírt hallva

Csak leshetnek az androidosok a legújabb iPhone-os hírt hallva

Kirúgták a Közszolgálati Egyetemről a botrányos videóban szereplő rendőrt

Kirúgták a Közszolgálati Egyetemről a botrányos videóban szereplő rendőrt

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott