szerző:
hvg.hu

A spanyol válogatott edzője lesz a Real trénere, megvan Zidane utódja.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Julen Lopetegui lesz a Real Madrid edzője, jelenti a spanyol sajtó. A tréner három évre ír alá a Real Madridhoz, de a csapathoz csak a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság után csatlakozik, addig a spanyol válogatottra koncentrál.

Lopetegui pályafutása kezdetén a Real Sociedad utánpótlás csapataiban edződött, ahol a legendás Luis Arconádától is tanulhatott, majd 1985-ben leigazolta a Real Madrid. Három évig volt a madridiak játékosa, ez idő alatt mindössze egy bajnokin kapott lehetőséget Francisco Buyo mögött, az 1988-1989-es idényt pedig kölcsönben a Las Palmasnál töltötte.

©

2016 óta edzi a spanyol válogatottat. 20 meccsen 14 győzelme, 6 döntetlenje van, eddig 0 vereség, de tétmeccs nincs mögötte. Sokat elmond arról, hogy ez mennyire váratlan lépés a Real részéről, hogy a spanyol Marca sportoldalnak külön ki kellett írnia a Twitter-oldalára, hogy nem kamu, nem törték fel a fiókot, tényleg Lopetegui lesz a Real edzője.

Zidane május 31-én jelentette be, hogy három év után lemond, azt mondta, neki pihennie kell, a csapatnak változásra van szüksége. A csapat tényleg változás előtt áll, több nagy sztár. Bale és Ronaldo is belengette esetleges távozását.

(Diario Sport)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
ATV: Kásler Takarót szerette volna a PIM élére, de ő nem akar pályázni

ATV: Kásler Takarót szerette volna a PIM élére, de ő nem akar pályázni

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Bod Péter Ákos: Válság után, válságok előtt

Bod Péter Ákos: Válság után, válságok előtt

Egy hét éve eltűnt fiatal férfi maradványai lehettek a Dunából kiemelt autóroncsban

Egy hét éve eltűnt fiatal férfi maradványai lehettek a Dunából kiemelt autóroncsban