szerző:
hvg.hu

Két egyértelműbb és egy izgalmas meccset vártunk mára a világbajnokságon. Végül már az első meccs is meglepetést hozott: Dánia ugyan gyorsan vezetést szerzett Ausztrália ellen, de azok egy tizenegyesből egyenlítettek, maradt azonban az 1-1. A másik "tuti" meccsen a franciák a peruiakkal csaptak össze, és nyertek is 1-0-ra, ez papírforma volt. Annál kevésbé az argentin-horvát meccs: Messiék fokozatosan szétestek, a horvátok átvették az irányítást, és kiütötték a dél-amerikaiakat.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Tehát a mai menü:

14:00 Dánia - Ausztrália 1-1
17:00 Franciaország - Peru 1-0
20:00 Argentína - Horvátország 0-3

1 2 3 4 5 6 7
19
Sorrend megfordítása

A világ legboldogabb embere: a horvátok edzője

Zlatko Dalic, Horvátország:

Az első naptól kezdve hittem a csapatomban, nem hittem, hogy a második meccs után már túl is jutunk a csoporton, de tudtam, hogy képesek leszünk továbblépni. Argentína nem tudott összezavarni minket, kiválóan játszottunk.

A világ legjobb játékosai játszottak ma ellenünk – köztük Messivel –, és fantasztikus meccset hoztunk össze. Ezzel együtt is, meg kell őrizzük az alázatunkat, a nyugalmunkat. Méltóságteljesnek kell lennünk. Fegyelmezett, felelősségteljes csapatnak kell lennünk a folytatásban is. Azt akarom, hogy a keret mind a 22 tagja olyan jó és éhes legyen, mint a sikerre legéhesebb közülük.  Ez a győzelem kulcsa, higgadtan, de állandóan vágyakozni rá. Éhezni a győzelmet! Nincs most boldogabb ember nálam, de koncentrálnunk kell tovább, két lábbal a földön állva megyünk előre. Mert ennél is többre vágyunk! - értékelt a horvát szövetségi kapitány a 3-0-s siker után.

Sampaoli arcán az egész meccs

Mint aki a lemondását fogalmazza fejben...

Az egyik tízes lett a meccs embere...

... aki a horvátok mezét viseli és úgy hívják, Luka Modric!

95. perc

Brozovic még begyűjt egy újabb sárgát, de ez már nem oszt, nem szoroz! Lehet ünnepelni! Horvátország kiütéses sikert arat Argentína felett!

©

Messiék a kiesés szélén!

93. perc

Mandzukic helyére beáll Corluka ünnepelni. A három-nullát, illetve 100. válogatottságát. Nem rossz centenárium!

91. perc: 0-3

KIÜTÉS! Három a kettőben indulnak meg a horvátok, Rakitic lő 19 méterről, Caballero bravúrral leér, de csak ütni tudja, Kovacic begyűjti az ötös sarkánál, majd önzetlenül visszapasszol Rakitic elé, aki 7 méterről, a fekvő kapus mellett a hálóba helyezi a harmadik horvát gólt! Elképesztő!

©

87. perc

Acunáé a következő sárga lap.

86. perc

Rakitic centik híján nemes bosszút áll: óriási kapufát lőtt 20 méterről!

85. perc

Otamendi gyógyszere elgurult! Mascherano faultolja le Rakiticot, aki elesik a tizenhatos előterében, Otamendi pedig lendületből nekifut és labdával fejberúgja a barcelonai középpályást. A két csapat majdnem egymásnak esik, gyorsan villan a sárga, Otamendi értetlenkedik, de hogy min, azt nehéz elképzelni.

82. perc

Perisic le, Kovacic be!

1 2 3 4 5 6 7
19

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!